Ghidul festivalierului la Untold 2021

Mai sunt putine zile pana cand cel mai cunoscut si asteptat festival din Romania isi va deschide portile pentru editia din acest an. Desigur, este vorba de Untold, aflat la a sasea editie. Orasul Cluj-Napoca, gazda festivalului inca de la prima editie, se pregateste sa primeasca, din nou, multe zeci de mii de festivalieri. Se pare ca Untold va fi cel mai mare si complex eveniment public din 2021 organizat in Romania si in Europa.

La fiecare ediție Untold fanii descoperă o noua poveste, o lume între vis și realitate. Luna (#LUNARising) va fi simbolul festivalului in acest an, ca sursa de energii colective pozitive si conexiuni puternice.

Line-up & program   

Printre artistii principali ai acestei editii se numara David Guetta, Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike, Afrojack, The Script, Parov Stelar, Tyga.

Cele sase scene sunt bine reprezentate, avand si nume sonore ale muzicii autohtone printre cei care vor performa: pe scena principala – Delia, Vama, SubCarpati, Smiley; pe scena Alchemy – Satra B.E.N.Z, Spike, Deliric, Grasu XXL, Macanache, Parazitii si multi altii.

Mai jos programul integral pentru fiecare scena si fiecare zi:

Din punct de vedere al artistilor prezenti, editia din acest an se afla sub cele anterioare, unul dintre motivele principale putand fi pandemia. Organizatorii au lasat de fiecare data sa se inteleaga ca urmeaza sa anunte noi artisti si noi surprize, ceea ce intr-o anumita masura s-a intamplat, dar fanii Untold si cei interesati sa vina la eveniment au tot asteptat noi headlineri.

Marele absent din acest an este Armin van Buuren, poate cel mai indragit artist de catre publicul Untold. Chiar daca nu va fi prezent la Cluj, Armin va ajunge pe 25 septembrie la Bucuresti, intr-un spectacol solo special.

Informatii despre acces & check-in

Organizatorii recomandă participantilor să aleagă opțiunea de Check-in și Top-up online pentru a se bucura de acces mai rapid în festival. Check-in-ul online poate fi realizat până la eveniment, inclusiv la fața locului pentru o taxă de 25 de euro.

Brățara de festival pentru acces se obtine în baza unui abonament (cod de bare valid) și a unei cărți de identitate, dupa inregistrarea si validarea în formularul de Check-in. Pentru cine doreste sa transfere biletul unei alte persoane, exista varianta de Transfer Bilet direct din contul online.

Tinerii sub 18 ani trebuie sa aiba, pe langa documentele mentionate mai sus si acordul semnat al parintilor (documentul se descarca de aici). Pentru minorii sub 14 ani este necesar ca acestia sa fie insotiti de un parinte/tutore si sa aiba un bilet valid.

Bratarile pentru Acces General se ridica de la corturile de Check-in din Parcul Central (intrarea principală dinspre Opera Maghiară) în perioada 7-8 septembrie, în intervalul orar 14:00 – 22:00. Bratarile pentru Acces VIP se ridica de la corturile de Check-in din Parcul Central (strada Arany Janos, lângă Facultatea de Chimie) tot în perioada 7-8 septembrie, în intervalul orar 14:00 – 22:00. În timpul festivalului, intervalul orar pentru ridicarea brățărilor va fi intre orel 14 (dupa-amiaza) si 5 (dimineata).

Sistemul de plata din interiorul festivalului este integrat cu sistemul de acces. Organizatorii au pregătit peste 80 de mii de brățări de acces cu sistemul de plată integrat. În perimetrul festivalului, vor exista peste 60 de puncte de încărcare a brățărilor, dar pentru a evita cozile și aglomerările, se recomandă opțiunea de Top-up online.

Masuri de siguranta & masca obligatorie 

Avand in vedere conjunctura pandemica, perioada in care se desfasoara festivalul, numarul mare de participanti si riscurile de infectare, organizatorii au dat toate asigurarile ca editia Untold din 2021 va fi un exemplu în materie de organizare și siguranță, fiind luate toate masurile pentru a evita riscurile de transmitere si imbolnavire.

Participanții pot intra la festival doar cu Certificatul Digital EU COVID-19 (Green Pass) sau testare rapidă antigen. Certificatul trebuie să conțină una dintre urmatoarele:

  • dovada vaccinării pentru care au trecut cel putin 10 zile de la finalizarea schemei complete cu un vaccin autorizat în România;
  • dovada că se află în perioada cuprinsă între a 15-a și 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;
  • dovada rezultatului negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore;

Toate documentele vor fi scanate pentru a fi verificată veridicitatea lor.

Un detaliu foarte important, confirmat de catre organizatori in mai multe randuri, este ca masca va fi obligatorie pe toata perioada in perimetrul festivalului, chiar daca acesta se desfasoara in aer liber.

Peste 2000 de angajați ai Ministerului Administrației și Internelor și ai Poliției Locale se vor asigura în cele 4 zile și 4 nopți de festival că sunt respectate măsurile de siguranță. În plus, în perimetrul festivalului vor exista și 1000 de agenți de securitate privați. De asemenea, vor fi amplasate un spital de campanie SMURD, un spital de preluare urgențe și 5 puncte de prim ajutor.

Alte informatii de interes

Daca inca nu ai achizitionat bilet la festival, poti sa o faci online sau in magazinele Kaufland.

Exista si multe bilete la vanzare pe siteurile de anunturi si pe retelele sociale, cu preturi incepand de la 400 lei pentru abonament acces general; recomandam atentie sporita la achizitionarea din surse neverificate. Comparativ cu editiile anterioare, pare ca sunt mai multe bilete pe care cei care le-au achizitionat initial vor sa le vanda, fiind foarte multe anunturi si postari pe acest subiect.

Pentru cei care au participat la editiile anterioare ale festivalului, nu mai sunt multe de adaugat. Printre provocarile principale enumeram: traficul ridicat din perioada de festival, aglomeratia din oras care poate reprezenta un risc sporit de infectare cu Covid, riscul diverselor tepe cu cazarea, disconfortul generat de obligativitatea mastii pe toata perioada festivalului etc.

De mentionat ca orasul Cluj-Napoca este cel mai sigur oras din Romania si pe locul 14 in lume, ceea ce e de laudat (aici stirea integrala). Autoritatile pun la dispozitie o retea bine organizata de transport in comun, fiind relativ simplu sa ajungi din orice parte a orasului la locatia festivalului – Cluj Arena.

Gasirea unei cazari decente in perioada festivalului este o misiune dificila, mai ales daca o faci in ultimele saptamani. Preturile au crescut de zeci de ori comparativ cu restul anului, in multe cazuri fiind exagerate. Organizatorii propun mai multe opțiuni de cazare, pentru toate tipurile de buget. Daca esti in cautare de cazare pe siteurile de anunturi sau pe retelele de socializare, este recomandat sa verifici veridicitatea informatiilor si a ofertei inainte de a finaliza plata.

Exista toate premisele, in ciuda provocarilor, ca editia din acest an a festivalului Untold va fi una reusita. Sute de artisti, mii de tone de materiale si mii de oameni implicati in organizare – asta inseamna o productie la nivel inalt, iar Untold a dovedit in editiile anterioare ca totul se poate realiza cu succes, atat la nivel organizatoric, cat si creativ.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here