„În inima mării“, filmului numărul unu în box office-ul românesc

După weekend-ul de lansare, filmul regizat de Ron Howard, „În inima mării“, conduce box office-ul românesc cu încasări în valoare de 573.992 de lei, fiind vizionat de 26.192 de spectatori.

Chris Hemsworth in inima marii box office

Producţia Warner Bros. Pictures este urmată în clasamentul veniturilor cinematografice de comedia „Haos de Crăciun“, care a cumulat un total de 331.865 de lei şi 17.302 admisii, un film de asemenea distribuit pe marile ecrane de Freeman Entertainment, compania care a lansat în Romania şi aventura „În inima mării“.

Poziţia a treia a box office-ului este revendicată de filmul „Podul spionilor“, care a generat în urma acestui weekend 263.905 de lei şi o cifră de 12.487 de spectatori.

Fiind lansat în 4 decembrie pe marile ecrane, filmul „În inima mării“ reprezintă o ecranizare a best-sellerului omonim semnat de Nathaniel Philbrick, despre expediţia vaporului Essex. Dezastrul maritim real l-a inspirat pe Herman Melville să scrie „Moby-Dick”. Însă cartea nu relatează decât jumătate din poveste.

În iarna anului 1820, ambarcaţiunea Essex este atacată şi distrusă de o balenă uriaşă cu o voinţă distrugatoare, aparent raţională. „În inima mării”, pe de alta parte, surprinde dezolanta imagine de după asalt şi lupta pentru salvare a echipajului captiv în mijlocul vastei întinderi de apă. Cei câţiva supravieţuitori dintr-o barcă ating limita imposibilului pentru a rămâne în viaţă.

Trecând prin furtuni devastatoare, foamete, panică şi disperare, oamenii vor ajunge să pună la îndoială propria credinţă, moralitatea şi chiar valorile umane după care se ghidează. În tot acest timp, căpitanul caută o modalitate de a se ghida în larg şi de a-şi duce la ţărm echipajul. Secundul său, în schimb, devine obsedat de dorinţa de a captura fioroasa balenă.

Filmul „În inima mării“ reuneşte o distribuţie de excepţie din care fac parte Chris Hemsworth, în rolul ofiţerului secund Owen Chase, Benjamin Walker, ca neexperimentatul căpitan George Pollard, Cillian Murphy, în rolul secundului Matthew Joy şi Ben Whishaw, în rolul scriitorului Herman Melville, ale cărui investigaţii readuc povestea la viaţă 30 de ani mai târziu.

Tom Holland joacă rolul tânărului Tom Nickerson, iar Brendan Gleeson interpretează acelaşi personaj cu 30 de ani mai în vârstă. Actorul spaniol Jordi Molla este căpitanul vaporului Arhimede care încearcă să îl avertizeze pe George de pericolele care îl aşteaptă.

Howard a regizat filmul după un scenariu de Charles Leavitt, bazat pe o poveste de Leavitt şi Rick Jaffa & Amanda Silver şi inspirat de cartea lui Nathaniel Philbrick, câştigătorul premiului National Book, secţiunea nonficţiune, în anul 2000.

Filmul este produs de Joe Roth, Paula Weinstein, Will Ward, Brian Grazer şi Ron Howard. Producătorii executivi sunt Bruce Berman, Sarah Bradshaw, Palak Patel, Erica Huggins şi David Bergstein, cu William M. Connor în calitate de co-producător.

Echipa de creaţie din spatele camerelor de filmare este alcătuită din: directorul de imagine câştigător al unui premiu Oscar – Anthony Dod Mantle, scenograful Mark Tildesley, editorii premiaţi cu Oscar Mike Hill şi Dan Hanley, designerul de costume Julian Day şi compozitorul Roque Baños.

Warner Bros. Pictures, în asociere cu Village Roadshow Pictures, prezintă „În inima mării”, un film regizat de Ron Howard, o producţie COTT Production-Enelmar Productions, co-producţie A.I.E. şi o producţie Roth Films/ Spring Creek/ Imagine Entertainment Production, în asociere cu Kia Jam.

„În inima mării” a avut premiera pe marile ecrane din ţară pe 4 decembrie şi este disponibil în format 3D, Dobly Atmos şi 4DX.

Loading...

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here