„In Transit“ deschide a doua ediție a HipTrip Travel Film Festival

Cea de-a doua ediție a HipTrip Film Festival va avea loc anul acesta în perioada 8-11 octombrie la Cinema Union și Cinema Eforie şi va aduce la București 25 de filme din 10 țări precum India, Marea Britanie, SUA, Australia, Spania, Germania, Siberia, Canada, Iran și România.

In TransitFestivalul va debuta pe 8 octombrie, la Cinema Eforie, cu proiecția documentarului “In Transit”, premiat anul acesta la Tribeca Film Festival cu Mențiunea Specială a Juriului pentru Cel mai bun documentar. Regizat de Albert Maysles, în colaborare cu Lynn True, David Usui, Nelson Walker și Benjamin Wu, întreaga acțiune a filmului se petrece în tren şi surprinde relaţiile care se leagă între pasagerii aflaţi la bordul cursei Amtrak’s “Empire Builder”, cea mai lungă şi aglomerată rută feroviară a Americii.

Sincer şi direct, filmul ne prezintă o serie de poveşti, pornind de la conversaţii relaxante şi banale până la confesiuni şi momente de intimitate, în care pasagerii îşi împărtăşesc temerile, speranţele şi visurile. Pe măsură ce Empire Builder străbate nord-vestul Statelor Unite, trecând prin centre urbane, suburbii şi zone industriale, traversând câmpii vaste, păduri şi munţi, regizorul aduce în prim plan un portret al Americii, în toată frumuseţea ei umană şi naturală.

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here