Juliette Lewis a devenit, din rock star, detectiv rece ca gheața în serialul „Secrete și minciuni“

Juliette Lewis interpretează un rol feminin de mare putere în serialul Secrete și minciuni. Premiera sezonului al doilea, pe AXN: 24 octombrie, ora 21:00.

Secret Sandlies

Odată cu celebritatea marilor actori vine și “schizofrenia” profesională: astăzi vedetă rock’n’roll în trupa ei, Juliette and The Licks, pe punctul de a se autovătăma corporal, mâine într-un joc actoricesc trufaș, rece, interpretând rolul detectivului Andrea Cornell din serialul Secrete și minciuni (Secrets and Lies). “Sunt dintotdeauna în lumea filmului. Dar muzica și interpretarea într-o trupă de rock au fost mereu obsesiile mele”, recunoaște Juliette Lewis, interpreta personajului principal al producției procedurale aflate deja la al doilea sezon.

Această obsesie a copleșit-o atât de mult încât timp de șase ani, ea a trăit doar rock’n’roll, în diverse forme ale trupei muzicale. Secrete și minciuni a readus-o pe micile ecrane. Acest rol a dovedit că, uneori, femeile în roluri de detectiv, au mai mare succes decât bărbații.

Deoarece femeile din universul detectivilor nu au avut niciodată o viață ușoară. Iar cele care conduc investigațiile și-au pierdut adesea pozițiile. Spre exemplu, la sfârșitul anilor ’70, inspectorul Kate Moore (Tyne Daly), în filmul The Enforcer, este vizibil îndepărtată de la sarcinile sale de serviciu de către partenerul său, Harry Callahan (Clint Eastwood). Desigur, într-un final, spre uimirea lui Dirty Harry, Kate arată că o femeie poate fi, de asemenea, curajoasă și neobosită în urmărirea criminalilor.

În extrema cealaltă – filmul fraților Coen, Fargo din anii ’90. În Minnesota, o serie de crime odioase îngrozește comunitatea. Ancheta este condusă de Marge Gunderson (Frances McDormand, care câștigă un Oscar pentru cea mai bună actriță într-un rol principal), comandantul secției de poliție locală. Iarnă severă, doi ucigași psihopați, o răpire misterioasă și un comandant – femeie într-o stare avansată a sarcinii. Dar ea nu ocolește situațiile dificile și, mai ales, nu-și pierde cumpătul în situații de urgență, cum se întâmplă adesea pentru colegii ei bărbați. O astfel de anchetă televizată este un exemplu de hotărâre a unui personaj feminin, chiar și în ziua de astăzi.

Ajutorul de șerif din Bemidji, Minnesota, Solverson Molly (Allison Tolman) din serialul omonim Fargo, bazat pe originalul din 1996, este mereu în umbra șefului său mai iute. Dar pentru a lua o decizie curajoasă sau pur și simplu pentru a lua problema în propriile mâini, nu ezită nicio secundă. Allison Tolman a interpretat senzațional rolul lui Molly și a câștigat Premiul Critics Choice Television pentru cea mai bună actriță în rol secundar.
Juliette Lewis în Secrete și miniciuni

Toată viața detectivului Cornell (Juliette Lewis) din Secrete și minciuni se învârte în jurul muncii. De fiecare dată când apare pe ecran nu vedem neapărat un detectiv, ci un simbol al coloanei drepte. Suntem mereu asigurați că pedeapsa inevitabilă pentru crimele comise va veni. Andrea Cornell umple fiecare scenă, este îmbrăcată impecabil, aranjată minimal, cu un pistol și o cămașă albă, pe sub un sacou întotdeauna negru. Pune totul sub semnul întrebării și accentul cade mereu pe faptul că “întotdeauna” adevărul iese la iveală.

Sezonul al doilea, care rulează pe AXN din 24 octombrie, ora 21:00, este primul sezon după ce Tom Murphy, un băiețel în vârstă de cinci ani este asasinat. Cu prilejul acestei monstruoase crime ies la lumină secretele pe care locuitorii unei pașnice comunități suburbane le țineau sub preș: trădare, minciuni, hărțuire, violență în familie. Andrea Cornell nu a ezitat îl acuze de crimă pe Ben Crawford, un vecin al familiei băiețelului, cel care a și găsit găsit corpul copilului. Cum a dovedit-o și ancheta, el era tatăl său biologic, trădându-și soția cu o vecină.

În cel de-al doilea sezon, Andrea Cornell conduce o investigație în lumea instituțiilor financiare din Carolina de Nord. Trupul neînsuflețit al lui Kate Warner (Jordana Brewster, faimoasă din Furious 7) este găsit la o petrecere. Kate era soția tânără și frumoasă a norocosului moștenitor al unei mari averi, Eric Warner (Michael Ealy, Seven Pounds, Underworld). Detectivul Cornell începe să detalieze relațiile private dintre membrii familiei Warner. În lupta pentru reputație și menținerea afacerii familiei, Eric descoperă că soția și prietenii lui serveau interese ascunse. Fiecare episod va continua misterele vieții familiei Warner, iar cercul suspecților de crimă se extinde: tatăl lui Eric, John (Terry O’Quinn, cunoscut din serialul de televiziune Lost), un om de afaceri de succes; sora lui Kate, avocata Amanda (Meki Cox, cunoscută din filmul Crazy, Stupid, Love,), soția unui chirurg renumit.

De câțiva ani, Juliett Lewis vrea să combine două elemente cruciale pentru viața ei: muzica și actoria. Poreclită „femeia Iggy Pop”, Juliette spune că o astfel de comparație cu tatăl punk rock-ului este un compliment pentru ea. „Nu cred că cele două cariere muzicale sunt comparabile. Poate că similitudinile vin din starea de spirit și energia transmise la concerte… încerc să fiu percepută drept naturală, autentică” spune rockerița Lewis, care a fost anul acesta în România, în concert la Timișoara, alături de trupa ei.

A jucat roluri geniale în filme de mare succes: Natural Born Killers, What’s Eating Gilbert Grape, Cape Fear, Strange Days, August: Osage County – „Toate au venit natural. Nici nu mi-am dat seama când am devenit specialistă în roluri de femei marcante. Cred că sunt atrasă de acest tip de roluri. În aceste impersonări, mă intrigă nesiguranța, personalitatea diversă, confuzia. Mallory Knox din Natural Born Killers este o întruchipare a răului, dar nu chiar. La fel și Adele din California”, spune actrița.

Și-a început cariera la vârsta de doisprezece ani, în serialul Home Fires. Trei ani mai târziu, renunță la școală și se mută la un prieten. Pentru rolul ei din thriller-ul lui Martin Scorsese Cape Fear a primit o nominalizare la Oscar și un Glob de Aur.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here