Muzica uneste – 23 de trupe de jazz din 23 de tari vin la EUROPAfest#29

In fiecare an, peste 250 de artisti de pe tot globul prezinta productii de exceptie din patru genuri muzicale – jazz, blues, pop si clasic.

In urma selectiei realizate de organizatori si specialisti au fost invitate 23 de trupe de jazz din 23 de tari: Africa de Sud, Australia, Belgia, China, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Indonesia, Iran, Israel, Italia, Marea Britanie, Nigeria, Olanda, Polonia, Romania, Rusia, Statele Unite ale Americii, Tara Galilor, Tunisia, Turcia si Ucraina.

Artistii vor oferi un maraton de jazz sub forma de concurs, concerte, jam session, repetitii deschise, ateliere pentru public, sesiuni de autografe si master-classes.

 Luigi Gageos, directorul EUROPAfest declara: „Pentru sectiunea de jazz a festivalului s-a inregistrat un numar ridicat de aplicatii de pe tot globul. Artisti recunoscuti sau tinere talente emergente au intrat in competitia de proiecte care s-a incheiat la 1 martie. A fost emotionant sa vad interesul si deschiderea muzicienilor de a veni in Romania in contextul actual. E adevarat ca festivalul nostru si-a castigat un prestigiu binemeritat dincolo de hotare, dar muzica e cea care ne uneste. Ea s-a auzit dincolo de masti si va rasuna si peste glasul armelor. Ne dorim ca EUROPAfest#29 sa fie un motiv de bucurie.”

Toate noutatile si informatiile referitoare la festival vor fi comunicate online, pe www.EUROPAfest.ro, www.jazzfest.ro  si pe paginile de social media EUROPAfest – Facebook, Instagram, Twitter.

Festivalul EUROPAfest este un eveniment premium pentru cei pasionati de muzica. Este destinat in egala masura unui public rafinat si celor care vor sa experimenteze aceste genuri muzicale.

Scopul sau, inca de la prima editie, a fost sa aduca in Romania artisti ai scenelor internationale, criteriul de selectie fiind valoarea muzicala si nu campania de marketing sau de promovare a vreunui artist. “It’s all about live, quality music !” este sloganul ales pentru 2022.

In 2005, EUROPAfest a fost primul eveniment din Romania caruia Casa Regala i-a acordat Inaltul Patronaj, iar din 2015 a fost inclus pe lista celor mai apreciate festivaluri din Europa, primind titulatura de festival EFFE | Europe’s Finest Festivals.

EUROPAfest – Bucharest International Jazz Competition 2022

EUROPAfest – Bucharest International Jazz Competition 2022Calling for #JAZZ artists!The applications for the 2022 Bucharest International Jazz Competition are now open. Be a part of one of the most appreciated jazz events, which is ranked among the first 3 european jazz competitions.Check our event to find out how you can apply.https://fb.me/e/1FMLct1bOArtists: winners of the Grand Prize Winner & Best Band of the 2021 editionAlessio Magliari – pianoVittorio Cuculo – saxJoanna Sobowiec-Jamioł – voice, lip trumpetGian Marco De Nisi – drumsGiordano Panizza – double bass

Posted by Bucharest International JAZZ Competition on Wednesday, September 15, 2021

Citeste si despre:

UNTOLD - Primul Mega Festival din Dubai va avea loc în perioada 15 - 18 februarie 2024
Muzica, dans, fotografii şi hărţi de arhivă, între 20 şi 24 septembrie, la "Zilele Bucureştiului"
Prima ediție Timișoara Music Awards are loc pe 23 septembrie
Trei seri magice pe scenele din Cluj, Oradea și București cu celebrul grup Il Volo

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here