luni, iulie 22, 2024
AcasăTIMP LIBERPiesa „Povestea lui Harap-Alb“, s-a jucat la New York cu ajutorul a...

Piesa „Povestea lui Harap-Alb“, s-a jucat la New York cu ajutorul a doi români

Actorul român Vasile Flutur şi fotograful Adi Bulboacă au montat la New York piesa de teatru „BLACKWHITE – The Adventures of Harap-Alb“, jucată de 18 actori-copii americani în limba engleză. Basmul este adaptat și tradus în engleză de Vasile Flutur, actor, regizor, scenarist, profesor de actorie și rezident în New York.

HarapAlbNewYork_resize_2

„BLACKWHITE – The Adventures of Harap-Alb“ a avut premiera pe 23 iulie la sediul ICR New York şi a mai avut două reprezentații pe 24 și 25 iulie 2015 la Old Stone House, în Washington Park din Brooklyn, New York.

Spectacolul a fost montat în 4 săptămâni, în cadrul unui workshop realizat de compania teatrală Piper Theater Productions, care își asumă în fiecare vară responsabilitatea de a educa, prin teatru, copii din cartierul Park Slope, Brooklyn. La workshop participă în total peste 100 de copiii, care, în final, devin actorii mai multor spectacole, printre care Flash Gordon, One Flew Over the Cuckoo’s Nest, Blackwhite și altele.

În „BLACKWHITE – The Adventures of Harap-Alb“ sunt implicați 18 copii cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani, iar rolul lui Harap Alb i-a fost distribuit unei tinere de 15 ani (Maeve Mollaghan).

“Blackwhite e un bildungsroman. Am crescut cu el. E drumul parcurs de un băiețel (noi am făcut un pas în față și am ales o fată a cărei atitudine era tot ce aveam nevoie) în transformarea sa în bărbat, cu o cadență tipică basmelor. O poveste savuroasă, inedită ce parcurge timpul și spațiul la fel de mult ca protagonistul său. Povestea vine tocmai din România și i-au luat 138 de ani să ajungă la New York. Ciudată, misterioasă, romantică, periculos de amuzantă atunci când nu e macabră și suprarealistă, Povestea lui Harap-Alb a lui Ion Creangă este, pur și simplu, o nestemată a folclorului românesc, dar de care se poate bucura oricine a descoperit că nu-i tocmai ușor să te maturizezi, indiferent de vârstă sau naționalitate”, au spus Vasile Flutur și Adi Bulboacă despre „BLACKWHITE – The Adventures of Harap-Alb“.

În spectacol, o coproducție ICR New York și Piper Theatre Productions, cei 18 actori-copii americani au purtat costume cu specific tradițional românesc.

Iulian Ioncea
Iulian Ionceahttps://www.traiestemuzica.ro
Cu o experiență de aproape 10 ani în presă, Iulian Ioncea a debutat la ziarul Adevărul de Seară în anul 2009. După câteva luni, a făcut pasul către ziarul Adevărul, iar în anul 2012 s-a mutat la site-ul eva.ro. În 2013 a pus bazele site-ului trăieștemuzica.ro, iar peste doi ani ocupa și funcția de PR la Consiliul Concurenței. Din 2017 se ocupă și de comunicare online la Cat Music. E-mail: [email protected]

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.