marți, iulie 16, 2024
AcasăTIMP LIBER„Profesioniştii“, „Brudina“ şi „Doi“, filmele premiate la Chitila Film Fest 2015

„Profesioniştii“, „Brudina“ şi „Doi“, filmele premiate la Chitila Film Fest 2015

Festivalul de film în aer liber organizat anual în orașul Chitila a ajuns la cea de-a V-a ediție. Anul acesta, organizat sub egida a două entități, Fundația „Pro Chitila“ și Primăria Orașului Chitila, festivalul s-a bucurat de o prezență masivă, o atmosferă unică, filme de calitate și nume de renume ale domeniului cinematografic.

chitila-film fest premiu

În cele trei seri de festival, publicul a putut urmări scurtmetrajele de ficțiune și documentarele înscrise în competiție, precum și lungmetraje românești de succes: „Pruncul, petrolul şi ardelenii” (regia Dan Pița), „E pericoloso sporgersi”, (de Nae Caranfil) și „America, venim” (regizat de Răzvan Săvescu).

Juriul acestei ediții a fost format din personalități de excepție ale filmului românesc: Irina Margareta Nistor – critic de film, Dorian Boguță –regizor și profesor UNATC, Cornel Mihalache – regizor, Cătălin Apostol – producător şi jurnalist.

Chitila Film Fest este un festival care îți dă răcoare și un pic de apă, apă în care se oglindește totul. Cred că s-ar putea filma mai multe filme în peisajul acesta în care are loc festivalul. Mi-ar plăcea să fiți incluși, la un moment dat, într-un proiect la care lucrăm de ceva timp: turism în locurile în care s-au făcut filme importante. În plus, aveți un public grozav, tot mai numeros de la an la an și tot mai cuminte și interest de filmele proiectate. Iar ecranul acesta mare și frumos, promit că am să vi-l fur”, a spus Irina Margareta Nistor.

Iulian Ioncea
Iulian Ionceahttps://www.traiestemuzica.ro
Cu o experiență de aproape 10 ani în presă, Iulian Ioncea a debutat la ziarul Adevărul de Seară în anul 2009. După câteva luni, a făcut pasul către ziarul Adevărul, iar în anul 2012 s-a mutat la site-ul eva.ro. În 2013 a pus bazele site-ului trăieștemuzica.ro, iar peste doi ani ocupa și funcția de PR la Consiliul Concurenței. Din 2017 se ocupă și de comunicare online la Cat Music. E-mail: [email protected]

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.