„Profesioniştii“, „Brudina“ şi „Doi“, filmele premiate la Chitila Film Fest 2015

Festivalul de film în aer liber organizat anual în orașul Chitila a ajuns la cea de-a V-a ediție. Anul acesta, organizat sub egida a două entități, Fundația „Pro Chitila“ și Primăria Orașului Chitila, festivalul s-a bucurat de o prezență masivă, o atmosferă unică, filme de calitate și nume de renume ale domeniului cinematografic.

chitila-film fest premiu

În cele trei seri de festival, publicul a putut urmări scurtmetrajele de ficțiune și documentarele înscrise în competiție, precum și lungmetraje românești de succes: „Pruncul, petrolul şi ardelenii” (regia Dan Pița), „E pericoloso sporgersi”, (de Nae Caranfil) și „America, venim” (regizat de Răzvan Săvescu).

Juriul acestei ediții a fost format din personalități de excepție ale filmului românesc: Irina Margareta Nistor – critic de film, Dorian Boguță –regizor și profesor UNATC, Cornel Mihalache – regizor, Cătălin Apostol – producător şi jurnalist.

Chitila Film Fest este un festival care îți dă răcoare și un pic de apă, apă în care se oglindește totul. Cred că s-ar putea filma mai multe filme în peisajul acesta în care are loc festivalul. Mi-ar plăcea să fiți incluși, la un moment dat, într-un proiect la care lucrăm de ceva timp: turism în locurile în care s-au făcut filme importante. În plus, aveți un public grozav, tot mai numeros de la an la an și tot mai cuminte și interest de filmele proiectate. Iar ecranul acesta mare și frumos, promit că am să vi-l fur”, a spus Irina Margareta Nistor.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here