sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăTIMP LIBERSezonul al patrulea din „Mad Men“, în premieră la TVR 1 şi...

Sezonul al patrulea din „Mad Men“, în premieră la TVR 1 şi TVR HD

Sâmbăta, 9 ianuarie 2016, de la ora 21.00, TVR 1 şi TVR HD difuzează câte două episoade din cea de-a patra serie a premiatului serial ce reconstituie atmosfera din lumea publicitarilor newyorkezi de mare influenţă din anii ’60.

Mad Men

Serile de sâmbătă vor purta telespectatorii TVR în atmosfera New York-ului anilor ’60. Cea de-a patra serie a îndrăgitului serial Mad Men poate fi urmărită în premieră şi în exclusivitate la TVR începând cu 9 ianuarie, de la ora 21.00, când TVR 1 şi TVR HD difuzează primele două episoade.

Stilat şi provocator, serialul Nebunii de pe Madison Avenue (Mad Men) de la TVR 1 urmăreşte viaţa şi competiţia acerbă între bărbaţii şi femeile care lucrează în agenţiile de publicitate de pe Madison Avenue şi care fac din vânzări o artă în sine. Povestea serialului se concentrează pe viaţa duplicitară a lui Don Draper (Hamm), cel mai cunoscut director de creaţie şi cel mai râvnit bărbat din branşă, dar şi a colegilor săi din agenţia Sterling Cooper. Don face jocurile atât în sala de conferinţe, cât şi în dormitor, dar se luptă să ţină pasul cu schimbările rapide din domeniu şi cu tinerii aspiranţi care visează să îi ia locul. Serialul investighează pe larg şi cu sinceriatate rolul femeii şi cel al bărbatului în acea perioadă, dezvăluind adevărata pornire umană ascunsă sub paravanul vieţii de familie din anii ’60.

Cea de-a patra serie Mad Men cuprinde 13 episoade, a căror poveste se concentrează pe perioada noiembrie 1964 – octombrie 1965. Este localizată într-o cu totul nouă şi modernă agenţie de publicitate: Sterling Cooper Draper Pryce. Iar în centrul poveştii este tot Don Draper, a cărui criză de identitate o urmărim în acest al patrulea sezon. Personajul principal, interpretat de premiatul cu Emmy – Jon Hamm, se adânceşte într-o mare disperare. Nu numai viaţa de familie i se destramă, dar nici la birou lucrurile nu merg pe roate. Alcoolismul lui Don se accentuează, acesta căutând tot mai mult compania prostituatelor. Pare că întreaga lui existenţă se destramă.

Producţie AMC, drama Mad Men a făcut istorie, fiind prima serie de televiziune care a câştigat patru ani la rând premiul Emmy pentru Cel Mai Bun Serial Dramatic, precum şi recunoaştere din partea American Film Institute. De-a lungul difuzării sale de către AMC, din iulie 2007 până în mai 2015, când a fost premiera ultimului episod al sezonului şapte, seria Mad Men a primit confirmarea succesului în întreaga lume pentru scenariu, interpretare, dar şi pentru autenticitatea istorică a producţiei. Nebunii de pe Madison Avenue (Mad Men) a fost multipremiat încă de la lansare, în lista lungă de premii obţinute figurează nu mai puţin de 16 Emmy Awards şi 4 Globuri de Aur, dar şi un Premiu Peabody, un Premiu al Asociaţiei Producătorilor, două premii ale Asociaţiei Scenariştilor, premii pentru clasarea în Top 10 al celor mai bune programe de televiziune, BAFTA pentru Cel Mai Bun Program Internaţional şi multe altele. Mad Men este considerat drept unul dintre cele mai de succes seriale dramatice de televiziune ale tuturor timpurilor.

Nebunii de pe Madison Avenue (Mad Men – producţie SUA 2007) îi are în rolurile principale pe câştigătorul Premiului Emmy, Jon Hamm (Don Draper), Elisabeth Moss (Peggy Olson), Vincent Kartheiser (Pete Campbell), John Slattery (Roger Sterling), Christina Hendricks (Joan Harris) şi January Jones (Betty Draper).

Mad Men este o serie iniţiată de Matthew Weiner, scenarist al serialului Soprano, dar şi câştigător al premiilor Emmy şi Globul de Aur. Temele abordate în serial sunt de o mare complexitate: universul macho al barbaţilor puternici care taie şi spânzură ca în mafia italo-americană, emanciparea femeii, rasismul, homosexualitatea, raporturile profesionale, care nu neglijează tangenţa cu raporturile bărbat-femeie, destul de crude. În ansamblu, serialul îşi propune o privire atentă, lucidă, adesea cinică asupra contemporaneităţii, a ascensiunii puterii societăţii de consum, toate aceste teme găsindu-şi un real ecou în epocă.

TVR 1 a difuzat, în premieră la o televiziune românească, primele trei sezoane Mad Men începând din martie 2010, iar în perioada octombrie-noiembrie 2014 a redifuzat aceste prime trei sezoane. Din 9 ianuarie 2016, seria a patra Mad Men se vede la TVR 1 şi TVR HD.

Liviu Andrei
Liviu Andreihttps://www.traiestemuzica.ro
Lucrează în vânzări de mai bine de 10 ani și este pasionat de IT. El a încercat să îmbine utilul cu plăcutul și în anul 2013 a inființat, alături de Iulian Ioncea, site-ul trăieștemuzica.ro. Printre proiectele lui se mai regăsește și site-ul newspack.ro. E-mail: [email protected]

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.