The Beatles: Get Back – un documentar despre celebra trupa, ce urmeaza sa fie regizat de catre Peter Jackson

Compania Walt Disney pregateste un nou documentar despre celebra trupa Beatles, sub bagheta multi-premiatului regizor si producator, Peter Jackson (trilogiile “Lord of the Rings” si “The Hobbit”, King Kong, etc.).

The Beatles: Get Back” se va concentra pe realizarea penultimului album de studio al trupei – “Let It Be” și va prezenta in intregime ultimul concert al trupei, pe acoperișul Savile Row din Londra.

Materialul de lucru al filmului este format din 55 de ore de filmări inca neprezentate oficial, realizate de Michael Lindsay-Hogg în 1969 și de 140 de ore in format audio din sesiunile de înregistrare, de asemenea, nedezvaluit pana acum.

Sir Paul McCartney și-a împărtășit sprijinul pentru proiect:”Sunt foarte fericit că Peter [Jackson] a accesat arhivele noastre pentru a realiza un film care arată adevărul despre  The Beatles inregistrand împreună“, a spus el.

“The Beatles: Get Back” va folosi si material din “Let It Be”, filmul lui Lindsay-Hogg lansat inițial în 1970, după anunțul că trupa urma să se despartă.

Ringo Starr a spus despre proiect: “Peter este minunat și a fost atât de frumos sa urmarim toate materialele. Au fost ore și ore doar cu noi (membrii trupei), simtindu-ne bine si creand muzică… A fost multă bucurie și cred că Peter va prezenta asta. Cred că această versiune va fi mai mult despre pace și iubire, așa cum am fost noi cu adevărat.”

Peter Jackson a lansat recent “They Shall Not Grow Old”, un documentar despre Primul Război Mondial, compus din multe ore de filmări de arhivă restaurate și colorate.

“The Beatles: Get Back” va fi lansat în SUA și Canada pe 4 septembrie, cu sanse mari ca apoi sa ajunga si pe o platforma importanta de streaming.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here