sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăTIMP LIBERVIDEO Agentul CIA letal Mike Howell se reactivează în filmul „American Ultra:...

VIDEO Agentul CIA letal Mike Howell se reactivează în filmul „American Ultra: Agent Descoperit“

Regizorul Nima Nourizadeh și scenaristul Max Landis au ieşit din tipare cu cea mai nouă producție FilmNation Entertainment, „American Ultra: Agent Descoperit”.

American Ultra

Filmul aduce în prim plan povestea fascinantă a lui Mike (Jesse Eisenberg), un tip veşnic „fumat”, aparent ghinionist şi nemotivat, care este de fapt un agent CIA letal, extrem de bine antrenat, aflat în aşteptare.

La prima vedere, „American Ultra: Agent Descoperit” pare să urmeze formula tipică a filmului de acțiune – un băiat și o fată devin fugari, lucrurile sar în aer în jurul lor şi mașinile se rostogolesc. Diferenţa este însă că în acest film, personajele oferă o abordare inedită acţiunii.

În primele cinci minute din „American Ultra: Agent Descoperit”, publicul ar putea simți că urmărește un film de mică anvergură, independent, cu două personaje ciudate în rolul protagoniştilor – însă aceasta este exact impresia pe care producătorii filmului au intenționat să o lase privitorilor.

Mike Howell (Jesse Eisenberg), personajul principal, este un tip deștept, dar complet nemotivat și cu un comportament de pierde-vară. El este blocat într-un orășel mic, lucrează într-un supermarket de cartier și duce o viață normală alături de prietena lui, Phoebe (Kristen Stewart).

„Dacă reduci povestea la elementele de bază, este vorba despre acest tip care îşi doreşte să o ceară în căsătorie pe iubita lui, dar lumea îi este întoarsă pe dos. Mike are un singur scop: să o ceară de soţie pe Phoebe. Însă pe parcursul nopţii, totul se schimbă, iar el este nevoit să facă faţă unor provocări”, spune regizorul Nima Nourizadeh.

Dacă ar fi să îl comparăm pe Mike Howell cu eroii din filmele obişnuite de acţiune, el este cu siguranţă un personaj atipic. Este complet dependent de iubita sa, nu este capabil să își gătească nici măcar o masă simplă fară a incendia bucătaria. A fost angajat și concediat de la același supermarket de cartier de foarte multe ori, iar numeroasele arestări pentru posesie ilegală de droguri l-au aşezat în topul listei de infractori a poliţiei.

Iubita lui Mike, Phoebe Larison, pare să fie la fel de nemotivată şi fără un scop precis ca și el. Dar Phoebe, interpretată de către Kristen Stewart, este mult mai determinată decât lasă să se vadă. „Ea este mai responsabilă, cu o slujbă serioasă. Mike se bazează pe ea în cea mai mare parte a timpului. Veți realiza că ea, de fapt, face totul pentru el”, spune Nima Nourizadeh, regizorul filmului.

Inspirația pentru filmul de acțiune/comedie provine din viața reală, din proiectul în urma căruia CIA a încercat timp de trei decenii să creeze super luptători. Cea mai mare parte a umorului din film se datorează producătorilor care nu au pierdut din vedere faptul că abilitățile de luptător ale lui Mike nu pot schimba ceea ce este el de fapt.

„Mike este un visător și niciodată nu își pierde această calitate”, declară producătorul filmului, David Alpert. “Singura diferență este că acum oamenii vor să îl omoare. Am încercat să păstrăm cât mai aproape de realitate acest rol, gândindu-ne întotdeauna la ce ar face un tip “fumat” obişnuit dacă ar avea abilitățile lui Mike”, a declarat același producător.

Regizorul Nima Nourizadeh spune despre film că „are o doză de romantism, presărat cu acțiune și comedie din plin, multe surprize, care te transportă în locurile în care te aștepți cel mai puțin”.

„American Ultra: Agent descoperit” este o comedie de acţiune dinamică, care spune povestea lui Mike (Jesse Eisenberg), un tip veşnic „fumat”, aparent ghinionist şi nemotivat, a cărui viaţă cu Phoebe (Kristen Stewart), iubita sa cu care locuieşte, este întoarsă pe dos pe neaşteptate. Fără să ştie acest lucru, Mike este de fapt un agent CIA letal, extrem de bine antrenat, aflat în aşteptare. Într-o fracţiune de secundă, când trecutul său secret se întoarce să-l bântuie, Mike este aruncat în mijlocul unei operaţiuni guvernamentale mortale şi este forţat să-şi scoată la iveală eroul de acţiune interior, pentru a supravieţui.

Filmul „American Ultra: Agent descoperit” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 25 septembrie 2015.

Liviu Andrei
Liviu Andreihttps://www.traiestemuzica.ro
Lucrează în vânzări de mai bine de 10 ani și este pasionat de IT. El a încercat să îmbine utilul cu plăcutul și în anul 2013 a inființat, alături de Iulian Ioncea, site-ul trăieștemuzica.ro. Printre proiectele lui se mai regăsește și site-ul newspack.ro. E-mail: [email protected]

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.