VIDEO Animaţia „Zootropolis“, dublu record de box office în România

La mai puţin de două săptămâni de la premiera din 4 martie 2016, „Zootropolis“ a înregistrat în România încasări de aproape 489.000 de dolari şi aproape 100.000 de admisii şi deţine deja un dublu record de box office în ţara noastră.

zootropolis record box office

Cea mai nouă animaţie Disney a debutat pe primul loc în opening weekend, cu încasări de aproape 190.000 de dolari şi aproape 39.000 de admisii. Filmul şi-a menţinut poziţia de lider şi în al doilea weekend, când a avut peste 46.500 de admisii, depăşind premiera „Allegiant“.

Astfel, „Zootropolis“ a devenit şi primul film distribuit de Forum Film România cu încasări mai mari în al doilea weekend după premieră, comparativ cu primul.

Parcursul pentru a obţine aspectul dorit al unui film de animaţie este similar cu cel al unui film live action. Tehnologia, luminile şi grafica lucrează împreună pentru a aduce la viaţă viziunea de ansamblu a filmului. „Am reunit o echipă remarcabilă pentru a face din «Zootropolis» o adevărată realitate. Noi chiar am ridicat ştacheta cu acest film şi cred că publicul va fi încântat“, a spus regizorul Clark Spencer.

Compozitorul Michael Giacchino, laureat al mai multor premii prestigioase, marchează prima sa colaborare cu Studiourile de Animaţie Walt Disney prin crearea coloanei sonore a filmului „Zootropolis“. Dispunând de o coloană sonoră cu peste 80 de instrumente şi de ajutorul dirijorului Tim Simonec, Giacchino reuşeşte să reflecte prin muzică diversitea lumii.

„Într-o lume atât de variată precum cea din ‘Zootropolis’, aveam nevoie de cineva care să poată introduce în coloana sonoră senzaţia de exotic şi puternic, dar care să ofere în acelaşi timp şi o intimitate emoţională. Noi spunem poveşti prin imagini, Michael spune poveşti prin muzică. ‘Zootropolis’ este un film cu o mare încărcătură emoţională, care persistă de-a lungul întregii poveşti, iar Michael a fost alegerea perfectă pentru a aduce muzica în această extraordinară lume a animalelor“, a spus regizorul Byron Howard.

Regizorul Rich Moore a afirmat: „Zootropolis este o metropolă înfloritoare locuită de animale de pe întreg globul, iar muzica lui Michael a reuşit să capteze un minunat spirit internaţional care se îmbină perfect cu efectele vizuale. Sunt foarte entuziasmat de faptul că publicul va putea experimenta această nouă lume incredibilă pe care am creat-o împreună“.

După cum spune şi compozitorul, coloana sonoră este foarte difersificată din punct de vedere instrumental: „Sunt arome ale muzicii mondiale presărate peste tot, dar în esenţă, coloana sonoră urmează emoţionanta poveste a lui Hopps şi a lui Nick“.

Filmul „Zootropolis“ este distribuit de Forum Film România şi a avut premiera pe 4 martie 2016, fiind distribuit în format 3D, atât în varianta subtitrată, cât şi în cea dublată.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here