VIDEO Filmul „Julieta“, regizat de Pedro Almodovar, intră în cinematografele din România pe 30 septembrie

„Julieta“, cel de-al 20-lea lungmetraj al regizorului spaniol Pedro Almodóvar va avea premiera în cinematografele românești pe 30 septembrie.

Julieta

Filmul este reprezentantul Spaniei la Oscar-urile din 2017, la secțiunea Best Foreign Language Film, și a avut premiera mondială anul acesta la Cannes, fiind deja a cincea peliculă a cunoscutului regizor spaniol selectată în Competiția oficială pentru un premiu Palme d’Or. Până acum, „Julieta“ a avut încasări de peste 13 milioane de dolari. În România, lungmetrajul este distribuit de Independenţa Film.

„Julieta“ este lupta unei mame pentru a supraviețui incertitudinii. Un film despre complexul vinovăției. Despre resorturile inexplicabile care ne fac să îi abandonăm pe cei pe care îi iubim. Să-i evacuăm din viețile noastre ca și cum nu ar fi însemnat nimic, ca și cum nici nu ar fi existat.

“Julieta marchează întoarcerea mea la universul feminin. Aproape toate actrițele din acest film sunt complet noi pentru mine. Dar acum pot spune că Adriana Ugarte și Emma Suárez (actrițele care o interpretează pe Julieta la tinerețe, respectiv la maturitate – n.red.) fac și ele parte din forul meu olimpian, umăr la umăr cu muzele mele: Penélope Cruz, Carmen Maura, Victoria Abril, Marisa Paredes și Cecilia Roth”, a declarat Almodóvar.

„Julieta“ a fost inspirat de trilogia (în limba engleză) „Runaway“, scrisă în 2004 de câștigătoarea Premiului Nobel Alice Munro, ale cărei drepturi regizorul spaniol le-a cumpărat încă din 2009. Ulterior, acesta mărturisea că ceea ce l-a impresionat și l-a făcut să-și dorească neapărat un film după acea poveste a fost o scenă care avea loc în tren. “O femeie. Într-un tren. Chiar și numai atât și deja mi se pare foarte cinematografic”, spunea cineastul.

Inițial filmul trebuia să se numească „Silencio“, după unul din cele trei capitole ale trilogiei: Chance, Soon și Silence. După filmări, titlul a fost schimbat în „Julieta“, pentru a evita o eventuală confuzie cu un alt film care urma să apară tot în 2016: „Silence“, în regia lui Martin Scorsese.

„Julieta“ a avut premiera în Spania în aprilie, la Barcelona. Din păcate, lansarea în cinematografe s-a suprapus cu apariția în presă a scandalului Panama Papers, în care apărea și numele fraților Almodóvar și al casei lor de producție, El Deseo. Regizorul a decis să-și anuleze toate interviurile, sesiunile foto și celelalte evenimente de promovare la care trebuia să participe. Ulterior a declarat că nu a dorit ca produsul să aibă de suferit din cauză că ziariștii s-ar fi concentrat mai mult pe persoana lui decât pe cel mai recent film al său.

O vizionare specială a avut loc în 8 aprilie și la Calzada de Calatrava, orașul de naștere al lui Almodóvar.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here