VIDEO „Song of the sea“ deschide cea de-a șaptea ediție „Kinodiseea“

„Song of the sea“, cea mai nouă animație a regizorului Tomm Moore, nominalizată anul acesta la Oscar, va deschide cea de-a șaptea ediție a Festivalului Internațional de Film pentru Copii Kinodiseea, ce se va desfășura în perioada 13 – 18 noiembrie la București, informează Agerpres.

song of the sea kinodiseea

Tomm Moore, regizorul nominalizat și în 2009 la Premiile Oscar pentru animația “The Secret of Kells”, revine cu o poveste inspirată de creaturile mitice din folclorul irlandez numite selkies — oamenii care devin foci atunci când intră în mare. “Song of the Sea” urmărește povestea tânărului Ben și a surorii lui mai mici Saoirse, care nu poate vorbi și care descoperă că este o selkie.

În aventura lor fantastică printr-o lume magică locuită de creaturi supranaturale, aflate sub vraja unei zeițe celtice, cei doi descoperă că supraviețuirea lor depinde de recuperarea vocii lui Saoirse.

Expresivitatea puternică a personajelor, folosirea animației tradiționale 2D și a desenelor în acuarelă sunt un omagiu adus animatorului japonez Hayao Miyazaki și spiritului studioului Ghibli.

Ediția a șaptea Kinodiseea aduce pe marele ecran peste 100 de premiere naționale, 29 de filme de lungmetraj și animații și 80 de scurtmetraje, în total peste 140 de proiecții.

Cele șapte secțiuni ale festivalului sunt “Competiția Internațională”, “Retrospectiva”, “Panorama — filme în afara competiției”, “Teenagers in Focus — filme dedicate adolescenților” și patru secțiuni de scurtmetraje pentru copii de la 3 la 6 ani, 6 la 9 ani, 9 la 12 ani, 12 la 14 ani, prezidate de jurii formate atât din copii, cât și din profesioniști în domeniu.

Programul festivalului propune publicului și o serie de sesiuni Q&A cu realizatorii și actorii din film, masterclass-uri susținute de regizori dedicate studenților în cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Film (UNATC), seminarii de educație audiovizuală dedicate profesioniștilor din domeniu, dar și publicului larg și părinților sau workshop-uri de creare soundtrack și sunet de film, organizate în parteneriat cu Institutul Francez din București.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here