EXCLUSIV Bitză: „Nimic din ce se aude la radio nu este rap“

La doar câteva săptămâni după ce a prezentat, alături de Miss Mary, videoclipul melodiei „Mă joc cu focul“, Bitză a lansat un nou album, intitulat „Linişte – Partea I“.

bitza interviu exclusiv album liniste

Pe noul material discografic se regăsesc 10 melodii, colaborări cu artişti precum Ombladon, Doc, Alan, Kepa şi Planet H. Acesta este cel de-al şaselea album semnat Bitză, după „Sevraj“, „Sinuciderea unui înger“, „Fapte bune“, „Sufletul oraşului“ şi „Goana după fericire“.

După lansare, Bitză a acceptat să ne acorde un interviu în cadrul căruia a vorbit despre noul lui album și despre cariera lui muzicală.

TrăieșteMuzica.Ro: Cât ai lucrat la albumul „Linişte – Partea 1“?

Bitză: Câțiva ani. Pentru “Liniște – Partea 1” am lucrat în jur de 40 de piese. Este unul dintre motivele pentru care albumul are două părți.

Cum ţi-ai ales colaborările pentru acest album?

Îmi place să lucrez muzica alături de prieteni și oameni care împărtășesc același idei ca și mine. Astea sunt cele două criterii după care îmi aleg colaborările.

Când vei lansa şi cea de-a doua parte a materialului discografic?

Undeva spre sfârșitul anului, moment în care o să apară și cd-ul.

Crezi că în ziua de astăzi se mai poate trăi făcând hip-hop ca acum 10-20 de ani?

Nu.

S-a schimbat în vreun fel, în ultimul timp, mentalitatea ascultătorilor de hip-hop şi a cântăreţilor de hip-hop?

Da, însă într-o direcție greșită. Apar pe la radio tot felul de interpreți care, chipurile, cântă rap, iar publicul începe să creadă că ăla e hip-hop, ceea ce este o eroare. Nimic din ce se aude acolo nu e rap, este un dance care nu are legătură cu ceea ce înseamna hip-hop.

Care este următorul single pe care îl vei promova?

Deocamdată este deveme să mă pronunț. Am multe piese lucrate și nu știu acum exact pe care o să le includ pe “Liniște – Part II”.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here