marți, iunie 18, 2024
AcasăSPECIALEXCLUSIV Cosmin Tudoran: „Vreau o insulă în Thailanda“

EXCLUSIV Cosmin Tudoran: „Vreau o insulă în Thailanda“

În urmă cu aproximativ o lună de zile, Cosmin Tudoran de la Ca$$a Loco și Gabriel Maga de la Vunk lansau videoclipul melodiei „Copilul din mine“, prima piesă cântată împreună de cei doi.

maga tudoran vin

Acum, după ce artiştii şi-au promovat melodia pe toate canalele media, Cosmin Tudoran a acceptat să ne acorde un scurt interviu, în cadrul căruia a vorbit despre colaborarea dintre el şi Maga, dar şi despre cum s-a schimbat el în ultimii ani.

Aţi lansat de curând videoclipul melodiei „Copilul din mine“. Care este povestea din spatele piesei?

Păi așa cum am zis pe pagina de prezentare a site-ului nostru, magasitudoran.ro, povestea e simplă. Revăzuți la bere, povestind lucruri legate despre cum vedem muzica, am ajuns amândoi la concluzia că muzica se rescrie. Dacă unii o fac în pix, noi am făcut-o, sau cel puţin aşa credem, în peniță, preluând sample-uri din muzica mai veche și reinterpretând-o pur și simplu.

De când vă cunoaşteţi şi cum aţi ajuns să cântaţi împreună?

Ne cunoaștem din anul 2009, de când am prestat atât noi, Ca$$a Loco, și Vunk, la prima zi națională a românilor de peste hotare, la Kaprun, Austria. Abia după vreo trei ani ne-am împiedicat la scris primul cântec.

Ce îţi mai aminteşti de la debutul tău în muzică?

Hmm… de exemplu, îmi amintesc prima mea cântare în fața unui oraș întreg, Petroșani. Cântam cu negativele trase pe o casetă, nu știam toate versurile, aveam emoții, dar când am început să prestăm ne-am dat seama că e un vis pe care trebuie să-l urmăm. Era anul 1996.

maga tudoran bicicleta

Cât de mult s-a schimbat industria muzicală din România în ultimii ani?

S-a cam schimbat. Unii artiști, cum ar fi cei de la Vunk, o fac din ce în ce mai serios și mai asumat, ca niște artiști maturi, alții o fac încă exact ca pe vremea șușelor. E oleacă alterată prăjitura. Mi-e să nu se strice toată.

Cum te-ai schimbat în ultimii ani?

Well, eu am mai slăbit, am mai trecut prin niște schimbări de look. Am descoperit și dezvoltat noi pasiuni, optici diferite, dar am acţionat la fel, cu calm și voie bună.

Cu ce se diferenţiază „Maga & Tudoran“ de Vunk şi de Ca$$a Loco?

E altă mâncare de pește, făcută de doi chefi care au creeat și creează pentru hoteluri de lux. Tocmai și-au făcut bistro, unde face fiecare ce-i place. Public mai mic, dar tratat mai personal. Eu sunt omul cu vinul, Maga e marele bucătar.

Ce planuri de viitor aveţi împreună? Veţi lansa şi alte piese în actuala formula?

Album în 2014, band și o insulă în arhipelagul thailandez. Premiul grammy mioritic. Sincer, we just wanna have fun and good music.

Iulian Ioncea
Iulian Ionceahttps://www.traiestemuzica.ro
Cu o experiență de aproape 10 ani în presă, Iulian Ioncea a debutat la ziarul Adevărul de Seară în anul 2009. După câteva luni, a făcut pasul către ziarul Adevărul, iar în anul 2012 s-a mutat la site-ul eva.ro. În 2013 a pus bazele site-ului trăieștemuzica.ro, iar peste doi ani ocupa și funcția de PR la Consiliul Concurenței. Din 2017 se ocupă și de comunicare online la Cat Music. E-mail: [email protected]

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.