EXCLUSIV Florin Ristei: „«Din întâmplare» este piesa cu care rezonez cel mai tare“

La începutul lunii martie, trupa FreeStay a lansat o nouă melodie însoţită de videoclip, „Din întâmplare“, care a fost bine primită de public.

florin ristei freestay exclusiv din intamplare

Recent, Florin Ristei, care este solistul formaţiei, ne-a acordat un interviu în cadrul căruia a vorbit despre piesă, dar şi despre cariera lui solo.

TrăieşteMuzica.Ro: La începutul lunii martie ai lansat, alături de trupa ta, Freestay, un nou single, „Din întâmplare“. Care este povestea din spatele piesei?

Florin Ristei: Piesa s-a născut după un concert, într-o dimineaţă târzie, născută probabil din trăirile de la momentul respectiv. Versurile le-am scris eu şi cred că vorbesc de la sine, fără prea multe explicaţii.

Melodia a venit însoţită de videoclip. Cine s-a ocupat de acesta?

Clipul l-am filmat cu Trandafilm (Ionuţ Trandafir) care a avut o viziune unică şi o interpretare inedită a versurilor: durerea exprimată prin acele săgeţi, acea vânătoare pe care o face fiecare parte a unui cuplu.

Clipul are, la o lună de la lansare, aproximativ un milion de vizualizări pe YouTube. Te aşteptai la un success mai mare sau totul a decurs conform planului vostru?

Nicidată nu-mi fac planuri şi nu urmăresc numai partea comercială în muzică. Am o vorba: „nu-ţi face iluzii, ca să n-ai deziluzii“. Tot ceea ce contează este că sunt mândru de piesa pe care am lansat-o, este una sinceră şi o cânt cu plăcere de fiecare dată şi cu orice ocazie.

La începutul anului ai colaborat cu What’s Up pentru piesa „Facem ce vrem“. Cum aţi ajuns să cântaţi împreună?

Cu What’s Up a fost foarte simplu. Mi-a dat un telefon, mi-a zis că are o piesă pe care crede că s-ar potrivi vocea mea şi am stabilit o zi când să ne vedem la studio şi să facem o încercare. Încercarea a durat maximum o oră şi aia a însemnat şi varianta finală a melodiei. Asta numesc eu eficienţă.

Pe lângă What’s Up, ai mai colaborat şi cu Vescan. Alături de ce alţi artişti din România ai vrea să mai cânţi?

Din nou, nu-mi fac planuri. Dacă vom simţi nevoia, pe o piesă pe care o avem, de un invitat, fie o voce feminină sau una masculină, cu siguranţă vom căuta cea mai bună variantă care să se potrivească. Aşa că suntem deschişi la orice artist cu care putem face echipă bună.

Care dintre piesele pe care ţi-ai făcut auzită vocea este cea mai apropiată de sufletul tău şi de ce?

Cu siguranţă „Din întâmplare“ este piesa cu care rezonez cel mai tare, fiind piesa mea. Cred că fiecare artist, în momentul în care îşi compune versurile şi muzica, trăieşte mult mai intens cele trei minute ale piesei, fiind o bucată din povestea vieţii lui. Să n-o uit totuşi pe „Dana“. Vocea aia de 12 ani, pe care încă o mai aud în cap atunci când trebuie să cânt piesa.

Ce planuri ai pentru restul anului?

Emisiune în fiecare zi, concerte când trebuie, muncă de echipă, sute de ore de repetiţii, un somn bun şi, bineînţeles, o vacanţă în august, că altfel o luăm razna.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here