luni, iulie 22, 2024
AcasăSPECIALEXCLUSIV Iulian Moga: „Cel mai greu clip la care am lucrat a...

EXCLUSIV Iulian Moga: „Cel mai greu clip la care am lucrat a fost cel pentru piesa «În lipsa mea»“

Iulian Moga a devenit, în ultimii ani, poate cel mai cunoscut regizor de clipuri din România, lucrând, de-a lungul timpului, cu artişti precum Smiley, Andra sau Alex Velea.

iulian moga interviu exclusiv

Fratele lui Marius Moga a mers însă mai departe şi a ajuns să regizeze inclusiv spoturi publicitare, Iulian Moga afirmând că, indiferent ce filmează, se simte foarte bine atunci când o face.

Regizorul ne-a acordat un scurt interviu în cadrul căruia a vorbit despre pasiunea lui pentru regie şi despre proiectele pe care şi-a pus amprenta.

traiestemuzica.ro: Eşti unul dintre cei mai buni şi căutaţi regizori de clipuri din România. Cum ai reuşit să ajungi atât de cunoscut?

Iulian Moga: Mulţumesc pentru complimet. Am ajuns aici muncind din greu, luând fiecare proiect în serios, tratând fiecare client cu acelaşi respect şi livrând produse bune.

Crezi că ai un avantaj pentru că eşti fratele lui Marius Moga?

Cred că a fost un avantaj la început, când am venit în Bucureşti.

Acum, lumea aşteaptă multe de la mine, pentru că asta le-am dat de-a lungul anilor. Puteam să fiu arhitect sau orice altceva îmi doream şi lumea tot aştepta lucruri măreţe de la mine. Lumea ştie ce poţi. Dacă oferi produse premium, lumea are aşteptări mari. Dacă le dai produse mediocre, vei fi un mediocru. Dacă vrei să creşti, trebuie să ieşi din zona de comfort şi să-ţi depăşeşti limitele.

Ai lucrat cu aproape toţi artiştii din România. Cu cine te-au înţeles cel mai bine şi cu cine ai avut cele mai multe neînţelegeri pe platourile de filmare?

Pot spune că m-am înţeles bine cu toţi. Printre preferaţii mei sunt cei cu care lucrez de foarte mulţi ani şi cu care am legat prietenii: Smiley, Andra, Alex Velea, What’s Up, Shift, Guess Who.

Care a fost cel mai uşor de regizat videoclip şi care a fost cel mai greu?

Sincer, nu ştiu care a fost cel mai uşor, dar cel mai greu a fost cel pentru piesa „În lipsa mea“, interpretată de Smiley şi Uzzi. A fost greu pentru că a fost primul videoclip cu buget mare şi a fost primul clip al lui Smiley din cariera solo. A fost o presiune foarte mare pe umerii mei, dar am reuşit să-l termin după 27 de ore de filmare.

De mai bine de un an de zile lucrezi şi cu cei de la Lipton. Cum ai ajuns să te ocupi de reclamele lor?

Când Lipton a început să dezvolte comunicarea locală, eu colaboram deja cu PepsiCo pentru brandul Pepsi. Am regizat spoturile Pepsi şi cred că a venit natural să lucrez şi pentru dezvoltarea TVC-urilor Lipton România, la început, iar anul acesta chiar şi a spotului Lipton Grecia.

Când te simţi mai bine, atunci când regizezi spoturi publicitare sau videoclipuri?

Mă simt foarte bine când filmez, indiferent de ce anume filmez. Îmi place să creez pe moment, îmi place să schimb chestii, să-mi vină idei, să mă autodepăşesc. Eu, orice decupaj sau storyboard fac înainte, la filmare ajung să schimb aproape jumătate. That’s me.

Iulian Ioncea
Iulian Ionceahttps://www.traiestemuzica.ro
Cu o experiență de aproape 10 ani în presă, Iulian Ioncea a debutat la ziarul Adevărul de Seară în anul 2009. După câteva luni, a făcut pasul către ziarul Adevărul, iar în anul 2012 s-a mutat la site-ul eva.ro. În 2013 a pus bazele site-ului trăieștemuzica.ro, iar peste doi ani ocupa și funcția de PR la Consiliul Concurenței. Din 2017 se ocupă și de comunicare online la Cat Music. E-mail: [email protected]

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.