EXCLUSIV Mandinga: „Am petrecut 10 ani frumoşi alături de Elena Ionescu“

La mijlocul lunii martie, cei din trupa Mandinga şi Elena Ionescu anunţau că încetează colaborarea dintre ei, iar noua solistă a formaţiei este Barbara Isasi.

mandinga interviu exclusiv despartire

La două luni după acest anunţ, trupa Mandinga a lansat o nouă piesă, „Aventura“, prima alături de noua solistă, care este fostă concurentă la „Vocea Spaniei“.

Deşi s-au despărţit, cei din trupa Mandinga şi Elena Ionescu au rămas prieteni, mai ales datorită faptului că au cântat împreună timp de 10 ani.

Acum, la o lună de la lansarea melodiei „Aventura“, cei din formaţia Mandinga ne-au acordat un scurt interviu în cadrul căruia au vorbit despre noua formulă a trupei şi despre cele întâmplate în ultimele luni.

TrăieşteMuzica.Ro: Aţi lansat recent melodia „Aventura“, prima piesă alături de Barbara Isasi. Care este povestea din spatele acestui single?

Mandinga: Piesa este compusă de prietenii noştri de la Panda Music. George Papagheorghe ne-a sunat la scurt timp după venirea Barbarei în trupă şi ne-a spus că are o melodie şi crede el că ni s-ar potrivi. Când am ajuns la studio, ideea era trasă cu vocea lui Erik. Ne-a plăcut foarte mult atât piesa, cât şi vocea lui Erik, aşa că ne-am decis să o facem împreună cu el.

Cum vă înţelegeţi cu Barbara, ţinând cont că este prima solistă Mandinga care nu este româncă?

Trupa Mandinga este alcătuită şi din câţiva membri din Cuba şi vorbim în spaniolă foarte mult între noi. Suntem obişnuiţi cu atmosfera de afară şi ne înţelgem foarte bine. Pe lângă spaniolă, Barbara vorbeşte foarte bine şi engleză. Ne place să glumim cu ea, să spunem că este profesoara noastră de engleză.

De ce aţi ales să schimbaţi solista? A fost decizia voastră sau a Elenei Ionescu?

Cu Elena Ionescu am petrecut 10 ani frumoşi, timp în care am construit o relaţie de prietenie. Decizia a venit din ambele părţi, dorind să mergem fiecare pe drumuri separate.

mandinga elena ionescu despartire

După cum aţi spus într-un comunicat, noile piese Mandinga vor fi în limba engleză şi în spaniolă, iar muzica se va apropia de stilul pop şi R&B cu influenţe latino. Cât de repede credeţi că veţi cuceri piaţa internaţională?

Cu certitudine nu putem şti cât de repede sau dacă se va întâmpla asta, dar suntem convinşi că, atâta timp cât noi facem ceea ce ne place, universul va lucra în favoarea noastră.

Vă gândiţi să lansaţi în continuare şi piese alături de artişti români? Sau veţi cânta doar în engleză şi spaniolă?

O să lansam piese şi cu artişti români, dar deocamdată planul nostru este să cântam doar în engleză şi spaniolă, însă când Barbara va invăţa limba română, cu siguranţă o să cântăm şi în română.

Ce planuri aveţi pentru a doua jumătate a acestui an? Când veţi lansa următorul single?

Trupa Mandinga a fost întotdeauna apreciată pentru show-ul pe care îl face. Odată cu venirea Barbarei, ne-am mai întărit forţele cu încă un coleg nou, Valera Busmachiu, la trompetă. Ca urmare, ne-am propus să ne concentrăm pe show mult mai mult decât pe piese, show-ul fiind cartea noastră de vizită. Totuşi, lucrăm şi la câteva piese care au potenţial de single, dar nu ne-am decis care dintre ele va fi până la urmă. În perioada următoare ne vom decide şi în câteva luni o să îl şi lansăm.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here