duminică, iulie 21, 2024
AcasăSPECIALEXCLUSIV Shift: „Inspiraţia îmi vine din ce am trăit, ce am văzut...

EXCLUSIV Shift: „Inspiraţia îmi vine din ce am trăit, ce am văzut şi ce am simţit prin prieteni“

După multe colaborări cu artişti precum Connect-R, Andra, Marius Moga sau Ruby, Shift a lansat, la sfârşitul lunii iunie, primul album din cariera sa, intitulat „Adevărul“.

shift adevarul interviu exclusiv

Materialul discografic conţine 16 piese, dintre care patru sunt solo, iar celelalte sunt interpretate alături de solişti precum Nane, Adda, Vescan, Doddy, Puya, What’s Up sau Lariss.

La doar câteva săptămâni de la lansare, Shift ne-a acordat un interviu în cadrul căruia a vorbit despre albumul său, dar şi despre viaţa sa.

TrăieşteMuzica.Ro: Ai lansat recent albumul „Adevărul“, la care ai lucrat doi ani de zile. Te simţi obosit?

Shift: Un pic, da, dar împlinit. Când faci un album, dai totul din tine, dar am obosit pentru ceea ce îmi doream eu. Nu a fost un chin.

Ai produs 60 de piese în aceşti doi ani, însă doar 16 sunt incluse pe album. Ce s-a întâmplat cu restul? Le vei lansa ca single-uri în anii următori sau le vei da altor artişti să le lanseze?

Altor artişti n-o să le dau, pentru că sunt făcute pentru mine şi sunt pe filmul meu, nu au cum să se potrivească pentru altcineva. Pe altele sigur le voi scoate, iar celelalte vor rămâne în sertarul meu din studio. Nu e rău să faci piese multe, exersezi şi devii mai bun.

Pe album se regăsesc piese interpretate alături de artişti precum What’s Up, Connect-R, Adda, Marius Moga, Andra, Lariss, Nane şi lista poate continua. Crezi că ai omis pe cineva? Există vreun artist pe care ţi l-ai fi dorit pe album şi nu este?

Sunt mulţi artişti tari, care-mi plac şi cu care mi-ar plăcea să colaboraz la un moment dat, dar deocamdată am făcut piese cu artişti cu care am mai lucrat şi cu care am legat şi o prietenie. Viitorul sună bine.

interviu shift exclusiv

Din 16 piese, doar patru sunt solo. Nu crezi că fanii tăi şi-ar fi dorit mai multe melodii interpretate doar de tine?

Nu ştiu ce şi-au dorit fanii mei, dar dacă îşi doresc asta, vor primi pe viitor. Eu n-am reguli, s-a întâmplat ca unii dintre artiştii cu care am colaborat pe album să treacă pe la mine pe la studio şi, când le-am arătat piesa, mi-au zis că îşi doresc să tragă voci pe ea. M-am bucurat să văd că rezonează cu muzica mea.

De unde îţi vine inspiraţia atunci când compui şi care ţi se pare că este cea mai uşor de abordat temă în piese?

Inspiraţia vine numai din ce am trăit, ce am văzut şi ce am simţit prin prieteni, persoane apropiate. Nicio temă nu e uşor de abordat. Atunci când scrii, trebuie să găseşti filmul, duma şi, dacă stă în picioare, înseamnă că e ceea ce trebuie. Când scrii cu sufletul, scrii şi atât. Greu nu are cum să fie, pentru că faci ceea ce-ţi place.

Puţină lume îl cunoaşte pe adevăratul Shift, cel din spatele camerelor de filmat. Cum este Gabriel Mihai Istrate în viaţa de zi cu zi?

La fel, probabil. Nu am nicio mască, nu mă simt în anumite momente Shift şi în altele Gabi Istrate. Fac muzică aşa cum vreau şi simt, ies cu prietenii, iubesc, petrec… La fel ca şi ceilalţi oameni.

Ce planuri ai pentru cea de-a doua parte a acestui an?

Aceleaşi ca şi până acum, legate de muzică toate. Eu merg înainte şi fac ceea ce-mi place.

Iulian Ioncea
Iulian Ionceahttps://www.traiestemuzica.ro
Cu o experiență de aproape 10 ani în presă, Iulian Ioncea a debutat la ziarul Adevărul de Seară în anul 2009. După câteva luni, a făcut pasul către ziarul Adevărul, iar în anul 2012 s-a mutat la site-ul eva.ro. În 2013 a pus bazele site-ului trăieștemuzica.ro, iar peste doi ani ocupa și funcția de PR la Consiliul Concurenței. Din 2017 se ocupă și de comunicare online la Cat Music. E-mail: [email protected]

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.