EXCLUSIV Virgil Ianțu: „Voi lansa o nouă melodie în aprilie“

Virgil Ianțu a pornit în acest an, pe 1 martie, în primul turneu naţional din cariera solo, ce cuprinde șase orașe, printre care Timișoara, Brașov și Sibiu.

virgil iantu interviu exclusiv melodie noua aprilie

Pe lângă turneul național, Virgil Ianțu a lansat, pe 6 martie, și primul album din cariera solo, “Ieri și azi”, acesta fiind totodată și primul proiect muzical realizat după o perioadă de aproape 14 ani dedicați televiziunii.

După concertul de la Timișoara, care a deschis turneul național, și după ce și-a lansat albumul, Virgil Ianțu a acceptat să ne acorde un scurt interviu, în cadrul căruia a vorbit despre cariera lui.

traiestemuzica.ro: Care este următoarea melodie pe care o vei lansa?

Virgil Ianțu: Acum testăm două piese de pe album. Fiind un concept nou, fiecare are preferinţele sale, intuiţia sa. Va fi o piesă dinamică, ritmată, de vară. Ce pot să vă spun sigur este momentul de lansare, în aprilie, după ce finalizăm turneul.

Ai colaborat recent cu Sore. Cu ce alţi artişti ai vrea să mai colaborezi?

Sunt mulţi artişti talentaţi care mă inspiră şi cu care aş putea avea proiecte frumoase. Simplul fapt că am ales piese dintre hiturile anilor trecuţi înseamnă că muzica româneasca este bună şi merită susţinută.

Singurul detaliu la care ţin, fie că sunt creaţiile echipei care lucrează la acest proiect, fie că sunt colaborări, este acela de a folosi instrumente clasice, într-o eră în care muzica este extrem de digitalizată.

Dacă ar fi să alegi între televiziune şi muzică, la ce ai renunţa?

Dacă până acum aş fi putut să aleg, am ajuns la momentul la care trebuie să le îmbin şi să-mi împart timpul pentru ambele direcţii.

Cum te-ai descrie în trei cuvinte şi cum te descriu prietenii tăi?

Aerian, riguros, punctual. Prietenii… nu ştiu ce să zic. Cei care mă ştiu foarte bine şi de mult sunt de acord cu mine.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here