Lipsa evenimentelor culturale in sezonul “coronavirus” – cum sa trecem cu bine peste

Impactul coronavirusului asupra evenimentelor culturale poate părea trivial, un detaliu mai putin important in contextul crizei actuale și având în vedere că oamenii mor, așa este. Cu toate acestea, nu trebuie sa neglijam importanta pentru noi, ca oameni, a unei vieti sociale sanatoase.

Interzicerea adunărilor de masă si distanțarea socială pot crea probleme financiare serioase. Este o industrie complexa unde sunt interpreții, care neavand spectacole, nu vor mai putea genera venituri suficiente, și joburile auxiliare pe care le susțin, care ar putea fi pierdute.

Dar poate cu o anumită disponibilitate, inovație și cooperare comercială, putem gasi o modalitate de a aborda corespunzator aceste probleme și de a stimula moralul pe parcursul acestui proces. Pe măsură ce situația se dezvoltă este foarte probabil ca moralul sa fie cel care trebuie “tratat” cu mai multa atentie.

Știm că vizionarea unui concert pe laptop nu este aceeași cu participarea directa, cu bucuria de a fi acolo pentru a experimenta personal. De asemenea, nu toti artistii sunt dispuși să facă spectacole în fața unui grup restrans (care nu se auto-izolează), in acest fel pierzandu-se mult din energie si atractivitate.

In acest context, pentru a nu renunta total la aceste experiente, pare o idee bună sa plătești pentru un stream video live. Astfel, vei putea avea, macar partial, o experiență culturală comună, virtuala.

Desigur, realitatea e mai complexa, iar punerea in practica a celor de mai sus necesita o coordonare eficienta a mai multor industrii. Este de la sine inteles ca pentru a functiona sanatos, e important sa existe un beneficiu comercial mutual, dar avem exemple deja functionale de ani de zile: piese de teatru si concerte prezentate in cinematografe sau in sistem pay per view. Pornind de la premisa ca partile implicate nu vor fi “lacome”, un astfel de sistem poate ajuta mult industria muzicala, mai ales daca marile companii de tehnologie se vor implica activ.

Rezolvarea acestor probleme contează mai mult decât ar putea crede unii. Discutam despre sănătatea psihologică, despre mentinerea unui nivel bun, valabil în special pentru cei din grupurile cu risc ridicat, pentru care izolarea va fi o mare povara.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here