Cel mai premiat grup vocal de jazz din istorie va urca pe scena JazzTM

Deținători ai zece premii Grammy (și alte 21 de nominalizări), zece premii Dove Awards (Gospel Music Awards) și un premiu Soul Train Music Awards, Take 6 au fost numiți, timp de șapte ani, Best Jazz Vocal Group în cadrul Downbeat’s Reader’s and Critic’s Poll.

Take 6 - JazzTMClaude McKnight, Mark Kibble, Joel Kibble, Dave Thomas, Alvin Chea și Khristian Dentley au sărbătorit, anul trecut, cea de-a 25-a aniversare în cadrul unui turneu internațional și se vor afla pe scena JAZZ™ vineri, 1 iulie, de la 22:30.

Numiți de către Quincy Jones „cel mai bun grup vocal din lume”, Take 6 reprezintă un model pentru tinerii artiști. Șase voci unice, unite într-o perfectă armonie, alcătuiesc stilul inconfundabil presărat cu ritmuri sincopate, aranjamente inovatoare și influențe din gospel, jazz, R&B și pop. Apreciat de Ray Charles, Stevie Wonder, Brian Wilson, Ella Fitzgerald și Whitney Houston, sextetul a redefinit standardele muzicii a cappella. Secretul longevității se datorează încrederii, prieteniei, respectului și dragostei pe care o poartă muzicii.

Albumul de debut a adunat numeroase aprecieri din partea criticilor și le-a adus două premii Grammy într-un an. Succesul lor continuă și după un sfert de secol, perioadă în care au fost invitați să concerteze la Saturday Night Live, Premiile Oscar, Premiile Grammy și au avut onoarea de a cânta în fața a patru președinți americani. Anul acesta, fanii grupului se bucură de un nou album, „Believe”.

Concertând în locuri precum faimosul club Blue Note și la festivaluri prestigioase ca Montreux Jazz, Take 6 au colaborat cu nume sonore ale jazz-lui precum: Ella Fitzgerald, Stevie Wonder, Ray Charles, Al Jarreau, k.d. lang, Queen Latifah și Sheryl Crow. De asemenea, vocile inconfundabile ale grupului se află pe coloana sonoră a unor filme de notorietate, cum ar fi „Boyz In The Hood” și „Dick Tracy.

Take 6 este grupul cu cele mai multe premii Grammy care a participat până acum la JazzTM.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here