joi, iulie 18, 2024
AcasăȘTIRIFetele de la Amadeus au promovat ia românească în Liban

Fetele de la Amadeus au promovat ia românească în Liban

Cu ocazia Sânzienelor, cele patru artiste din trupa Amadeus au defilat în superbele piese vestimentare tradiţionale tocmai în Beirut, Liban.

Amadeus Liban

După concertul pe care l-au susţinut în aer liber, în faţa a mii de oameni, în cadrul festivalului internaţional Fete de la Musique, ca reprezentante a României, Andreea Runceanu, Patricia Cimpoiasu, Bianca Gavrilescu şi Naomi Anelis au colindat străzile oraşului purtând ii colorate pe care le-au combinat cu jeanşi şi pantofi cu toc înalt.

Apariţia româncelor a stârnit un val de admiraţie pe străzile Beirutului, libanezii fotografiindu-le ca şi cum aveau de a face cu prezenţa unor staruri internaţionale. S-au intereresat de provenienţa bluzelor de pânză topită şi au aflat că sunt ii tradiţionale româneşti.

Cu astfel de vestimentaţii, artistele au vizitat şi catedrala ortodoxă din Beirut şi s-au întâlnit cu reprezentanţii comunităţii de români din Liban, Asociaţia România Levant. „Le-am făcut o surpriză şi am apărut la serbarea de ziua copilului care s-a nimerit să fie chiar atunci. Am avut ocazia să vedem ce treabă bună fac românii noştri de acolo. Au prezentat cântece şi dansuri populare. Ţin cursuri de limba română în fiecare vineri pentru copii. Ne-a impresionat cum românii din afară se străduiesc să conserve tradiţiile noastre şi să nu uite de unde au plecat. Reprezentanţii Ambasadei României ne-au primit cât se poate de bine şi au avut grijă de tot timpul. Am vrea să le mulţumim public pentru organizare şi susţinere”, declară Andreea Runceanu.

Amadeus a interpretat în cadrul festivalului Fete de la Musique piese din repertoriul propriu, dar şi din foclorul românesc, adaptate instrumentelor muzicale pe care le-au studiat din copilărie. Cele patru frumoase artiste au reprezentat cu brio România dovedindu-şi abilităţile artistice la vioară, violoncel şi pian în faţa unui public sosit în Liban din toate colţurile lumii. Amadeus este, de altfel, una din puţinele trupe din România ale cărei piese sunt considerate universale ca stil, piese cu impact notabil în orice ţară de pe mapamond.

Liviu Andrei
Liviu Andreihttps://www.traiestemuzica.ro
Lucrează în vânzări de mai bine de 10 ani și este pasionat de IT. El a încercat să îmbine utilul cu plăcutul și în anul 2013 a inființat, alături de Iulian Ioncea, site-ul trăieștemuzica.ro. Printre proiectele lui se mai regăsește și site-ul newspack.ro. E-mail: [email protected]

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.