Fraţii Cavalera intenţionează să recreeze formula originală a trupei Sepultura

Fraţii Cavalera, fondatorii grupului rock brazilian Sepultura, intenţionează să se reunească cu foştii lor colegi, la aproape 10 ani după ce Igor Cavalera a părăsit trupa pentru a se concentra asupra vieţii de familie, informează contactmusic.com.

Sepultura

Plecarea lui Igor Cavalera s-a produs la un deceniu după ce fratele său Max Cavalera a părăsit formaţia, în 1996, întrucât soţia lui fusese concediată din calitatea de manager al trupei.

Într-un interviu recent, Igor a dezvăluit că vrea să îi reunească pe muzicienii din formula originală a grupului brazilian.

„Sper să reuşesc, dar deocamdată nimic nu e confirmat. Singurul fapt confirmat de până acum este ceea ce fac eu cu Max (grupul Cavalera Conspiracy). Însă întregul concept, reunirea trupei Sepultura, reprezintă un proiect despre care nu ştim dacă se va realiza sau nu. Sincer, chiar sper ca într-o bună zi să putem face acest lucru”, a declarat Igor Cavalera.

Pentru ca acest proiect să devină realitate, Igor va trebui să îl convingă pe Andreas Kisser, actualul chitarist al formaţiei braziliene, care a spus recent că o reunire a muzicienilor din formula originală reprezintă „o pacoste” şi că membrii din actuala formulă a trupei Sepultura sunt supăraţi din cauza „acelei presiuni la care sunt supuşi din cauza zvonurilor despre reunire”.

Sepultura a fost înfiinţată în 1984, în perioada de glorie a metalului, în Belo Horizonte, Brazilia. Trupa este o forţă majoră a thrash metalului şi death metalului, cu influenţe de hardcore punk şi industrial metal. Cu 13 materiale discografice de studio la activ, brazilienii au vândut 30 de milioane de albume pe plan mondial.

Albume de succes precum „Arise” (1991), „Chaos A.D.” (1993) şi „Roots” (1996) au intrat în cultura muzicală a oricărui iubitor al genului, iar piese precum „Roots Bloody Roots”, „Arise”,”Refuse Resist”,”Ratamahatta”,”Territory” şi „Attitude” se regăsesc în playlistul oricărui fan al muzicii metal, de mai bine de 20 de ani.

În prezent, trupa Sepultura este formată din Andreas Kisser, Paulo Jr., Eloy Casagrande şi Derrick Green, solistul trupei încă din 1996, după plecarea lui Max Cavalera.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here