Irina Loghin și Tudor Gheorghe vin la „Dincolo de aparențe“

În Sâmbăta Mare și de Paște, Florentina Fântânaru trece „Dincolo de aparențe“ cu doi prestigioși artiști români: Irina Loghin și Tudor Gheorghe.

tudor gheorghe invitat paste dincolo de aparente

„Am învățat un lucru foarte important de la Irina Loghin, o învățătură pe care marea artistă a primit-o de la tatăl ei: în viață e bine să fii un om plăcut, să știi să spui o glumă, să cânți un cântec, să știi să te faci plăcut, astfel toți oamenii vor dori să te aibă alături”, spune Florentina Fântânaru.

Invitata de sâmbătă își va aminti tradițiile respectate cu sfințenie în copilărie de mama ei. „Țineam tot postul. Era o mare bucurie când mama pregătea masa de Paște”, spune Irina Loghin. Artista este foarte legată și de biserică, pentru că ani de zile a cântat în strană. „Cunoșteam toate răspunsurile, toată slujba”, mărturisește ea.

„Maestrul Tudor Gheorghe este o încântare. Poveștile lui sunt istorii trăite la maximum. Am învățat din spusele sale că-n viață nu trebuie să iei nimic în tragic. Că oricât de grea e încercarea prin care treci, nu trebuie să te lași doborât sau să te răzbuni”, mai povestește Florentina.

Tudor Gheorge rememorează cu nostalgie obiceiurile de Paște respectate de sătenii alături de care a copilărit. Marele rapsod român dezvăluie că el a învățat să cânte de la lăutari. „Eu am învățat să cânt de la lăutari. Mi-a dat Dumnezeu șansa să mă nasc într-un sat în care obiceiurile încă se mai păstrau. La mine în sat, horele, petrecerile, nunțile, se țineau cu lăutari și eu eram fascinat de ei. Și-acum sunt”, declară invitatul de duminică de la „Dincolo de aparențe“.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here