Matei Dima şi Khaled Mokhtar, primii români premiaţi la YouTube Music Awards

Videoclipul „See me standing“, al rapperului DeStorm, la realizarea căruia au participat românii Matei Dima (regizor) şi Khaled Mokhtar (director de imagine), a primit premiul pentru inovaţia anului la prima ediţie a YouTube Music Awards, care a avut loc duminică seară, la New York.

khaled mokhtar si matei dima

Matei Dima s-a numărat printre câştigătorii acestui eveniment, alături de nume mari precum Eminem, Taylor Swift, Macklemore şi Ryan Lewis. Videoclipul pentru „See me standing“ a fost filmat în luna iunie în Los Angeles, de-a lungul unei zile, realizat cu buget redus, dar cu ajutorul unor profesionişti care au crezut în talentul şi creativitatea lui Matei şi l-au susţinut pentru a duce acest proiect la bun sfârşit.

„Mă bucur foarte mult că numele unui român a fost prezent printre câştigători la prima decernare a premiilor YouTube. Mulţumesc mult oamenilor care au votat, mulţumesc echipei cu care am realizat acest videoclip, Peter Gutter şi Jose D Rodriguez, care au produs videoclipul cu mine, şi lui Khaled Mokhtar, care a făcut o treabă foarte bună ca DOP şi editor al clipului. Şi, bineînţeles, familiei mele care m-a susţinut enorm de mic, în special tatălui meu, Marian Dima, care a pornit de jos şi a muncit să asigure un viitor mai bun copiilor lui. Lui îi dedic acest premiu. Ziua a fost cu atat mai specială, cu cât o altă constănţeancă, Simona Halep, ne-a făcut mândri, câştigând Turneul Campioanelor de la Sofia“, a spus Matei Dima.

Rapper-ul DeStorm este foarte incantat de colaborarea cu Matei Dima: „Matei a avut o viziune incredibilă şi transpunerea ei în realitate m-a lăsat fără suflare. Este un regizor foarte talentat şi mă bucur că a avut încredere în piesa mea şi că am lucrat împreună pentru acest videoclip”.

„Proiectul a început cu propunerea lui Matei să lucrăm împreună, el ca regizor şi eu pe partea de imagine şi postproducţie. Am îmbinat experienţa mea de regie şi imagine pe partea muzicală cu a lui Matei pe partea regiei de film. Am decis să îmbinăm un scurtmetraj într-un music video. Propunerea s-a transformat în video-ul «See Me Standing». Sper să vă placă şi vouă“, a spus şi Khaled Mokhtar.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here