marți, iulie 16, 2024
AcasăȘTIRIPoveşti incredibile de viaţă ale finaliştilor „X Factor“

Poveşti incredibile de viaţă ale finaliştilor „X Factor“

Doar câteva zile îi mai despart pe telespectatori de marea finală live a super show-ului „X Factor”, difuzată chiar în a doua zi de Crăciun, de la 20:30, la Antena 1, finală ce îi aduce pentru ultima oară pe scenă pe cei patru norocoşi Adina Răducan, Alexandra Crişan, Alessio Paddeu şi Trupa 69.

Juriul X Factor

Mai emoţionaţi ca oricând, finaliştii celui de-al patrulea sezon mărturisesc că legătura lor cu muzica a început încă de multă vreme, poveştile acestora fiind unele de-a dreptul extraordinare.

Alessio Paddeu, concurentul care a revenit în show, în categoria Deliei, după ce în etapa „Scaunelor” mentorul său, Ştefan Bănică a fost nevoit să îl descalifice, nu este la prima sa experienţă la „X Factor”. Italianul a mai participat de câteva ori la „X Factor” în Italia, acolo unde şi-a făcut un foarte bun prieten, în persoana lui Andrea Faustini, fost finalist X Factor în Marea Britanie în acest an.

“Nu cunoc dinamica procesului de votare sau raţiunile pe baza cărora se fac selecţiile la X Factor Italia. Ştiu că Andrea a trecut de audiţii la X Factor Italia şi, în acelaşi timp, a fost acceptat şi în Marea Britanie. Cred că a făcut bine că a ales-o pe cea din urmă, are una dintre cele mai bune voci pe care le-am auzit vreodată şi o ţară precum Marea Britanie îi oferă o vizibilitate mai mare. Ştiu că în Marea Britanie e aproape imposibil să ajungi într-o finală a unui astfel de concurs dacă nu eşti nativ, pentru că englezii au tendinţa să îşi susţină foarte mult artiştii autohtoni. Probabil că Andrea le-a rămas în suflet şi au avut încredere în el. Nu ştiu să explic acest fenomen, poate că publicul a apreciat curajul nostru de a pune în joc tot ce avem, departe de casă, poate că a contat şi momentul artistic prin care am reuşit să ajungem la inima publicului”, a declarat Alessio.

Pentru marea finală live, difuzată chiar în cea de-a doua zi de Crăciun, Alessio le pregăteşte telespectătorilor o surpriză: „Aş vrea să încerc să cânt şi ceva în limba română, cu speranţa că publicul va înţelege şi ce spun. Eu unul am început să înţeleg un pic româna. Vom vedea… În orice caz, nu sunt ipocrit şi recunosc că mi-ar plăcea să câştig. Dacă se va întâmpla asta, cu siguranţă ar fi cea mai mare satisfacţie a mea de până acum. Mă simt fericit şi împlinit”.

Orădeanca Andrea Tóth, în vârstă de doar 15 ani, a pus mâna weekend-ul trecut pe trofeul X Factor Ungaria. Micuţa concurentă i-a impresionat pe juraţi pe parcursul întregii sale evoluţii în cadrul concursului. Tot la 15 ani, micuţa Adina Răducan, finalista din categoria showmanului Brenciu face furori pe scena super show-ului din România. Relaţia Adinei cu muzica a început când micuţa concrentă de doar 15 ani, din Buzău, împlinise patru anişori. Mama sa a auzit-o cântând şi a încurajat-o să ia lecţii de canto, deşi au făcut sacrificii imense pe plan financiar pentru a-i putea susţine cursurile şi concursurile. Adina a făcut naveta Buzău-Bucureşti, de multe ori în condiţii foarte grele, insă nu s-a plâns, pentru că a avut mereu un sprijin emoţional – mama sa, care i-a fost mereu şi cea mai bună prietenă. Adina se mândreşte cu o bursă în America, la cea mai mare universitate de muzică de acolo.

Pentru prima dată în istoria „X Factor”, după patru ani, o trupă ajunge în finală, făcând astfel posibil ca trofeul să ajungă nu la unul, ci la doi concurenți! Delia se poate considera un mentor fericit, pentru că este singura norocoasă din concurs care și-a văzut ambii semifinaliști duși de votul publicului direct în finală. Deşi s-au prezentat individual la audţii, juraţii au luat decizia de a forma Trupa 69 în momentul în care au alcătuit lista scurtă de concurenţi, aducându-i laolaltă pe Maria şi Cocoon Kills. Iată că experienţă juraţilor şi-a spus cuvântul, trupa 69 bucurându-se de sprijinul publicului care a dovedit că-i iubește și-i apreciază și consideră că merită să ajungă în finală.

Alexandra Crişan, finalista din categoria rock-starului Bănică este dovada cea mai clară a acestei teorii. Încă de la prima sa apariţie pe scenă, Alexandra a stârnit rumoare la masa juriului. A venit la „X Factor” convinsă de prieteni şi se pare că locul ei chiar este pe scenă. A ales să se facă notar, un vis al tatălui său, care nu mai este în viaţă, căruia i-a şi dedicat piesa de la audiţii. „Măi fată, trebuie să laşi dracului hârţoagele alea, ai forţă, ai senzualitate în voce, trebuie să te apuci serios de muzică!”, i-a spus Bănică, iar Horia a completat: „De departe este cea mai bune înterpretare a piesei ăsteia, pe care am auzit-o vreodată!”. Alexandra provine dintr-o familie de notari şi s-a hotărât să urmeze această meserie, deşi în sufletul său a fost mereu muzica. A urmat liceul de artă şi un an de canto clasic în cadrul Conservatorului, însă a fost nevoită să renunţe.

A renunţat la muzică atunci când şi-a pierdut tatăl, care îi era şi cel mai mare fan al său. Alexandra i-a dedicat momentul său de la „X Factor” tatălui ei, aşa că bucuria a fost cu atât mai mare atunci când a aflat că se numără printre marii finalişti ai concursului.

Liviu Andrei
Liviu Andreihttps://www.traiestemuzica.ro
Lucrează în vânzări de mai bine de 10 ani și este pasionat de IT. El a încercat să îmbine utilul cu plăcutul și în anul 2013 a inființat, alături de Iulian Ioncea, site-ul trăieștemuzica.ro. Printre proiectele lui se mai regăsește și site-ul newspack.ro. E-mail: [email protected]

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.