Rafael, noul solist Iris: „Minculescu va suferi o nouă intervenţie chirurgicală“

Toboșarul Iris, Nelu Dumitrescu, și Rafael, nou solist vocal al trupei, au fost miercuri invitații lui Cristian Hrubaru în studioul Rock FM. Cei doi au vorbit despre cum a ajuns Rafael în echipa Iris și despre noul album al grupului.

rafael-nelu-dumitrescu-iris-rock-fm

În direct la Rock FM, Rafael a declarat că a aflat că fostul solist Iris, Cristi Minculescu, are probleme de sănătate și ar putea suferi o nouă intervenție chirurgicală. De asemenea, Nelu Dumitrescu a afirmat că Minculescu ar putea fi invitat să cânte „o piesă, două” cu Iris dacă trupa va avea un spectacol aniversar.

„De ce Rafael și nu altcineva?”, a fost prima întrebare pe care Cristian Hrubaru i-a adresat-o lui Nelu Dumitrescu. „Ai pus întrebarea de parcă l-am ținut undeva ascuns”, a declarat Dumitrescu. „A fost ceva în el. L-am văzut pe Internet. Am intrat pe pagina lui fără să vreau, am zis hai să văd ce se mai întâmplă prin țară, ce soliști vocali există în țară, pentru că mi-am dat seama de anul trecut, din decembrie, că e ceva care scârțâie cu Toni”, a continuat invitatul, în direct la Rock FM. „L-am văzut pe Rafael și mi-a plăcut mult, dar nu știu de ce. Avea el ceva în jurul lui, o aură”, a spus Dumitrescu.

„Am înțeles foarte clar că Iris este o comoară națională. Responsabilitatea este imensă. Eu am fost și sunt fanul lor. Pentru mine este un vis. În primele luni cântam pe scenă, mai închideam ochii, îi deschideam și vedeam că totuși e real ce se întâmplă. Am avut o pasiune pentru această trupă din copilărie”, a povestit și Rafael.

Cei doi invitați au declarat că lucrează la un album, care ar putea fi înregistrat în luna februarie a anului viitor și va fi lansat la sfârșitul lui 2014. Cristi Hrubaru a abordat și subiectul despărțirii lui Cristi Minculescu de trupa Iris.

„N-aș vrea să intru în această zonă un pic mai sensibilă. Aș vrea mai mult să vorbesc cu fapte. Din fericire, trupa Iris a mers mai departe cu oricine a fost în față. O formație rock nu înseamnă doar solistul vocal, n-a însemnat niciodată doar solistul vocal. Au mai fost soliști la Iris. Îi iubesc pe toți, îi respect pe toți și pentru ce au făcut, și pentru munca pe care au lăsat-o, sacrificiul lor, sufletul pe care l-au pus aici. Este o onoare pentru mine să le duc munca mai departe și îi iubesc pe toți”, a declarat Rafael la Rock FM.

„Crezi că ți se va da voie să-ți bagi coada în compozițiile Iris? Să vii cu o compoziție semnată Rafael?”, a întrebat realizatorul Rock FM.

„Deja mă implic în noile piese Iris. E o atmosferă extraordinară. E o familie adevărată. Ei sunt ca niște copii mari, i-am descoperit abia după ce am venit lângă ei”, a răspuns Rafael. „Îi doresc foarte multă sănătate lui Cristi Minculescu. Știu că trece, din păcate, iar printr-o perioadă puțin mai delicată. Am înțeles că urmează o nouă intervenție chirurgicală. Mă și rog pentru el, îi doresc tot binele din lume. Mă bucur că acum are posibilitatea să-și trăiască visul de a avea și o carieră solo. A fost visul lui, din câte mi-au povestit ei”, a declarat Rafael la Rock FM. Rafael a precizat că are informațiile „de prin lumea muzicală” și că nu are mai multe detalii.

„Cred că el (n. red. – Minculescu) a spus-o, când a venit pe aici, că, pe viitor, nu se știe când, va fi cu rinichii. Nu am spus-o eu, el a spus-o. Nu știu, nu țin legătura cu el. Sper să fie bine, să iasă bine. Dacă are nevoie de transplant la rinichi, cred că Rodica va fi din nou alături de el, sunt sigur de asta”, a declarat la rândul său, Nelu Dumitrescu, mărturisind că ține la fostul coleg de trupă.

Realizatorul Rock FM a vrut să afle și părerea lui Nelu Dumitrescu despre afirmația lui Minculescu, făcută în urmă cu o lună chiar la Rock FM, potrivit căreia ar fi dispus să cânte din nou cu Iris într-un concert aniversar important.

„Unul dintre motivele pentru care a plecat de la Iris a fost că s-a săturat de evenimentele acestea foarte mari. Sunt foarte greoaie, foarte greu de făcut și necesită finanțe. În general, noi banii pe care i-am găsit de la sponsori îi investeam în spectacole, nu se regăseau în buzunar la noi”, a declarat Dumitrescu.

„Cristi e un produs al formației Iris. Întotdeauna a crezut că poate să facă ceva singur. Bineînțeles că poți să faci singur, dar trebuie să faci și proiect, să scoți albume. El zice că de asta a plecat. Noi l-am ținut în brațe, l-am oblojit, am avut grijă de el. Să nu mergem decât la anumite emisiuni. El era de acord să nu meargă la orice emisiune la TV. Ei, după ce a plecat de la noi a mers la orice emisiune la TV”, a continuat toboșarul.

„A plecat de două ori până acum. Prima dată când a rămas în Flacăra și a venit Dan Bittman. Și a mai plecat odată în 1990 în Elveția, să cânte pe acolo. S-a întors după câteva luni. Noi aveam un solist vocal, un băiat extraordinar, care cânta în maniera lui Rafael, dar avea părinții în America și trebuia să plece în America. Și tocmai atunci a sunat Cristi. M-am văzut cu el la Izvor, la metrou. Două ore am stat în picioare: cântăm, nu cântăm, ce cântăm”, și-a amintit Dumitrescu la Rock FM.

„Țin foarte mult la el, dar oamenii trebuie să înțeleagă că nu este vina mea. Nu l-a supărat nimeni, nu l-a deranjat nimeni. El a dorit. Să-i dea Dumnezeu sănătate!”, a afirmat Dumitrescu. „Îl vei chema vreodată ca invitat pe Cristi Minculescu să cânte alături de Iris la vreun eveniment grandios?”, a întrebat Hrubaru.

„Da, îl chemăm, să cânte o piesă, două”, a spus Nelu Dumitrescu. „Chiar voi insista eu foarte mult să vină”, a afirmat și Rafael.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here