Winamp, cel mai popular player audio, se închide după 15 ani de funcționare

După ce a prins rapid popularitate prin skin-urile fiabile și prin mesajul său, “It really whips the llama’s ass”, Winamp, cel mai cunoscut soft audio, se închide începând cu 20 decembrie.

winamp se inchide

Lansat în anul 1997, aplicația Winamp s-a făcut foarte rapid cunoscut, putând rula o mulțime de formate, precum mp3, AAC, MIDI și WAV.

În anul 1999, playerul media Winamp a fost cumpărat de AOL pentru o sumă de peste 80 de milioane de dolari. Se pare că, în ciuda faptului că playerul continuă să aducă profit companiei de aproximativ șase milioane de dolari, va fi închis.

“Winamp.com şi serviciile web asociate nu vor mai fi disponibile după 20 decembrie 2013. În plus, playerele Winamp Media nu vor mai putea fi descărcate. Vă rugăm să descărcaţi cea mai nouă versiune înainte de această dată. Vă mulţumim pentru că aţi susţinut comunitatea Winamp în ultimii 15 ani”, a fost mesajul publicat de cei de la winamp.com.

AOL nu a făcut public motivul pentru care Winamp se va închide, însă probabil că este vorba de scăderea popularității acestui soft din cauza platformelor precum iTunes.

3 COMENTARII

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here