CRBL, fan declarat al airsoft-ului, jocul în care sunt folosite replici ale armelor adevărate

În ultimii ani, în România a devenit tot mai popular airsoft-ul, un joc ce rivalizează cu paintball-ul, însă este mult mai real, deoarece sunt folosite replici ale armelor adevărate şi ale echipamentelor militare.

airsoft advertorial

Acest joc este transpunerea în realitate a jocurilor de genul Counter-Strike sau Delta Force, pasionaţii de airsoft fiind tot mai mulţi, simularea conflictelor militare devenind sursă de divertisment sau relaxare pentru români.

Armele folosite la airsoft arată exact ca armele adevărate şi au aceeaşi greutate, însă nu trag cu gloanţe, ci cu bile de plastic cu un calibru de 3-4 milimetri. Acţiunea acestui joc se petrece de obicei în locuri special amenajate, sau în foste fabrici, uzine şi unităţi militare ce au devenit ruine.

Echipamentul minim necesar pentru a putea practica acest sport sport este o replică de airsoft, consumabilele aferente şi un minim de protecţie obligatorie asupra ochilor (ochelari speciali de protecţie sau mască specială). Ochii, fiind o parte extrem de sensibilă a corpului, trebuie neapărat protejaţi, deoarece există posibiltatea vătămării grave.

Una dintre vedetele care a promovat destul de des jocul de airsoft în România este CRBL, cântăreţ ce a postat pe reţelele de socializare mai multe forografii în care apărea îmbrăcat în echipament de airsoft sau cu arme de airsoft în mână.

poza-a6-1

Magazinele în care se găsesc pistoale airsoft sau orice alte echipamente specifice acestui joc s-au înmulţit în ultimii ani, unul dintre locurile de unde se pot cumpăra accesorii airsoft fiind magazinul online Airsoft6, din Constanţa. Pe site-ul magazinului puteţi găsi orice consumabile airsoft, precum bile şi încărcătoare, cât şi arme, precum pistoale sau shotgun airsoft.

Cei care doresc să deţină arme de airsoft trebuie să le păstreze în spaţii private, ferite de accesul publicului, deoarece legea interzice afişarea şi exploatarea replicilor de airsoft în spaţii publice. Cei care doresc să achiziţioneze o astfel de armă trebuie să aibă cel puţin vârsta de 18 ani.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here