VIDEO De la 8-biţi la 3D. „Pixels: o aventură digitală“ dă viață personajelor din jocurile arcade

„Pixels: o aventură digitală“ aduce pe ecranele din România personaje îndrăgite ale jocurilor ce au făcut istorie în anii ’80. Printre ele, PAC-MAN, Donkey Kong, Centipede, Galaga, Frogger, Q*bert, sau Space Invaders.

pixels_afis

Producătorii au creat o versiune tri-dimensională a jocurilor de 8-biţi pe care le puteai vedea afişate pe ecranul calculatorului, în sălile de jocuri celebre în anii 1980 în America și, după ’90, în România.

Scenografulul Peter Wenham, care răspundea de aspectul general al filmului, a fost primul care s-a ocupat de tranziţia personajelor, de la versiunea clasică de 8 biţi la cea 3D. “Era important pentru companiile producătoare de jocuri, dar şi pentru noi – să ne menţinem cât mai aproape de adevăr, chiar dacă treceam la personaje 3D”, afirmă el.

“Distracţia provine din faptul că arătăm ceva ce nu s-a mai văzut până acum – toate obiectele de care ne lovim zi de zi sunt prezentate cu pixelii la vedere. Trebuia să ne hotărâm cum voiam să arate aceste lucruri – spre exemplu o bombă lansată de Space Invaders loveşte asfaltul, făcând un crater mare; în acelaşi timp asfaltul se descompune în pixeli. Trebuia să vedem cum arată toate astea”, a continuat Peter Wenham.

După cum spune Wenham, exista riscul ca aceste versiuni 3D ale personajelor să arate prea schematic sau neinteresant. Atunci le-a venit ideea cu aura luminoasă – o idee aplicabilă obiectelor descompuse în pixeli. Nu numai personajele urmau să emită o lumină interactivă, ci şi ţintele atacurilor. Rezultatul a fost uimitor şi pe de altă parte a reuşit să exprime şi modalitatea în care extratereştrii folosesc jocurile video pentru a ataca planeta.

Odată ce a hotărât imaginea personajelor, Columbus i-a cerut lui Matthew Butler, creatorul efectelor vizuale, să actualizeze jocurile video ale anilor 1980 aducându-le în zilele noastre. “Matt Butler este geniul nebun care a făcut ca aceste creaturi să pară reale, dar în acelaşi timp să fie ceva ce spectatorii n-au mai văzut până acum. El şi-a forţat echipa pentru a realiza aceste lucruri şi a pus presiune pe noi mai mult ca niciodată”, recunoaşte Columbus.

Butler afirmă că realizatorii filmului au făcut eforturi extraordinare pentru a obţine personaje cu un look nou şi cât mai veridic, dar şi pentru a reedita mişcările şi modul lor de interacţiune de altădată: “Dacă ne gândim la PAC-MAN, el înfulecă tot ce-i iese în cale şi se mişcă cu mare rapiditate. Donkey Kong, de asemenea are mişcările lui specifice, un fel de paşi mărunţi – noi am realizat o animaţie mai fluentă, dar am menţinut esenţa lui de ‘spiriduş’”.

Loading...

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here