VIDEO Filmul „Rogue One: O poveste Star Wars“ a intrat în cinematografele din România pe 15 decembrie

Lucasfilm prezintă primul film din seria de filme de sine stătătoare „Star Wars”: „Rogue One: O poveste Star Wars”, o nouă aventură epică.

Star Wars - Rogue OneÎntr-o perioadă plină de conflicte, un grup de eroi neobişnuiţi îşi unesc forţele pentru misiunea de a fura planurile pentru Death Star, cea mai puternică armă de distrugere pe care o are Imperiul. Acest eveniment cheie de pe parcursul poveştilor Star Wars uneşte oameni obişnuiţi care aleg să facă lucruri extraordinare. Făcând acest lucru, ei devin o parte din ceva măreţ, mai important decât ei înşişi.

Filmul „Rogue One: O poveste Star Wars” este distribuit de Forum Film România şi va fi disponibil în avanpremieră din 15 decembrie 2016, în format 3D (subtitrat şi dublat), IMAX 3D, 4DX 3D şi Dolby Atmos.

Această nouă serie incitantă de poveşti „Star Wars” ne introduce într-o nouă eră a Lucasfilm, care nu doar că va adânci şi va extinde acest univers, ci va oferi şi o platformă creativă de producere cinematografică.

E cu atât mai firesc faptul că această idee a seriei de poveşti a venit chiar de la George Lucas. Când Kathleen Kennedy (preşedintele Lucasfilm şi producătorul „Star Wars”) – a stat de vorbă cu George Lucas, el şi-a împărtăşit planurile de a continua saga „Star Wars” cu Episoadele VII, VIII şi IX. Apoi a dezvăluit o altă ambiţie. „George era entuziasmat, nu doar în legătură cu filmele noi din Saga, ci şi de potenţialul de a realiza poveşti de sine stătătoare, care să se desfăşoare în cadrul universului ‘Star Wars’”, a explicat producătoarea Kathleen Kennedy. „Episoadele ‘Star Wars’ (I-VII) urmăresc familia Skywalker şi au o continuitate a firului narativ. Filmele de sine stătătoare, care pot interveni oricând în cronologie, vor introduce noi personaje şi vor explora o varietate mai largă de genuri”, a adăugat ea.

Când a venit momentul alegerii poveştii potrivite pentru a porni această serie de filme stătătoare, Kennedy a găsit ideea chiar în cadrul companiei. Printr-un noroc deloc întâmplător, o altă persoană care se gândea de mult timp, în secret, la un astfel de proiect era chiar John Knoll (coordonator senior de efecte vizuale şi chief creative officer la IML – Industrial Light & Magic, studioul de efecte vizuale şi animaţie al Lucasfilm). Cu peste 30 de ani de experienţă în cadrul ILM şi lucrul la mai multe filme din saga „Star Wars” („Ameninţarea fantomei”, „Atacul clonelor” şi „Răzbunarea Sith”), Knoll aproape că nu are egal în ceea ce priveşte cunoştinţele şi pasiunea lui pentru aceste filme.

În realizarea filmelor originale care reprezintă moştenirea din saga cinematografică, George Lucas a fost extrem de influenţat de nenumărate genuri de film, de la Western-urile lui John Ford la filmele lui Kurosawa la producţiile despre Al Doilea Război Mondial. Pe lângă aceste filme care l-au inspirat pe Lucas, alte producţii precum „The Dam Busters” şi „Tunurile de Navarone” i-au adus inspiraţie lui Knoll, care, împreună cu Kiri Hart (SVP, Development) şi echipa, au început să contureze ideea unui film a cărei acţiune se defăşoară într-o perioadă de conflict extrem cu Imperiul – o perioadă de război iminent.

„Este perioada de după Episodul III şi a eliminării cavalerilor Jedi, când toţi Jedi rămaşi s-au ascuns”, spune Knoll. „Este înainte de momentul întoarcerii lui Obi-Wan şi a reapariţiei lui Yoda. Cetăţenii de rând sunt cei care trebuie să facă un pas înainte şi să-şi arate eroismul.” În acest caz, „cetăţenii de rând” sunt Jyn Erso (Felicity Jones) şi un grup de rebeli improbabili, aduşi împreună de circumstanţe, care se găsesc în faţa misiunii imposibile de a-l găsi pe arhitectul Death Star şi a-i fura planurile.

Rezultatul final reprezintă o poveste despre speranţă şi determinare, desfăşurată într-un cadru uriaş, dar păstrând inimitatea unui film de mici dimensiuni. Prezintă eforturile oamenilor obişnuiţi, din categorii foarte diferite ale vieţii, care aleg să facă lucruri extraordinare pentru binele comun.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here