Vie sauvage a primit Premiul TV5MONDE, RFI România, Institut français de Roumanie al Juriul tinerilor francofoni

Juriul tinerilor francofoni TV5MONDE / TIFF 2015 a oferit filmului Vie sauvage, în regia lui Cédric Kahn, Premiul TV5MONDE, RFI România, Institut français de Roumanie, sâmbătă seara, în cadrul Galei de închidere a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Valoarea premiului este de 2000 de euro și va ajunge la casa de distribuție care va lansa filmul în cinematografele din România.

Juriul tinerilor francofoni TIFFMotivația Juriului format din șapte tinere din România, Franța, Belgia, Austria și Spania, spusă în cadrul ceremoniei de sâmbătă seara:

“Alegerea noastră s-a oprit asupra unui lungmetraj care a provocat lungi dezbateri pe tema libertății de alegere în societatea contemporană și consecințele deciziilor pe care le luăm asupra celor din jur.”

Juriul de anul acesta a fost format din: Teodora Băcăran (România), Eléonore Bondu (Franța), Maud Christiane (Namur, Belgia), Berta Jiménez Luesma (Spania), Raphaëlle Besançon (Franța), Veronika Zwing (Austria) și Cristiana Hilohi (România) – prezente la Cluj-Napoca din 29 mai, până în 7 iunie – și a fost coordonat de criticul de film Irina Trocan, care anul acesta a lucrat în echipa editorială a Semaine de la Critique, din cadrul Festivalului de film de la Cannes.

“În numele membrilor Juriului Francofon, dorim să mulțumim TV5MONDE, RFI România și Institut français de Roumanie pentru că ne-au oferit oportunitatea de a trăi această experiență. Îi mulțumim deasemenea Irinei Trocan, critic de film, care ne-a însoțit de-a lungul festivalului. Am urmărit cu mare plăcere selecția de filme”, au spus pe scenă tinerele care au urmărit șase filme de limbă franceză din cadrul festivalului.

Lungmetrajele jurizate au fost: Fever Pitch (Franța, r. Raphaël Neal, 2014), Une nouvelle amie/ Noua iubită (Franța, François Ozon, 2014), Un illustre inconnu / Ilustrul necunoscut (Franța, r. Matthieu Delaporte, 2014), Vie sauvage / Viața sălbatică (Belgia, Franța, r. Cédric Kahn, 2014), La famille Bélier / Familia Belier (Franța, Belgia, r. Eric Lartigau, 2014) și Les nuits d’été / Nopți de vară (Franța, Mario Fanfani, 2014).

Juriul tinerilor francofoni la TIFF 2015 este unul dintre proiectele pe care TV5MONDE, Institutul Francez din România și RFI România continuă să le dezvolte împreună pentru a susține tinerii și francofonia. Premiul este acordat la TIFF pentru al doilea an consecutiv.

TV5MONDE este una dintre principalele reţele mondiale de televiziune, prezente în 220 ţări şi teritorii, prin intermediul a nouă canale regionale distincte și a TiVi5Monde, un canal 100% tânăr, difuzat pe teritoriul american.

TV5MONDE Europa difuzează în fiecare an peste 300 de filme subtitrate, 1300 de ore de ficţiune, 2000 de ore de film documentar și reportaj și 19 emisiuni zilnice de știri şi cele mai bune emisiuni francofone, cu subtitrare.

Este singurul canal generalist francez care emite la nivel mondial. Are 10 canale francofone partenere (France 2, France 3, France 4, France 5, France Ô, ARTE France, RTBF.be, RTS, Radio-Canada și Télé-Québec), le CIRTEF și l’AEF. Este prezent în 235 millioane de cămine și 25.000 de hoteluri, în 55 de țări și difuzează programe cu caracter generalist produse în limba franceză şi subtitrate în șapte limbi (română, engleză, germană, spaniolă, olandeză și rusă).

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here