luni, iulie 22, 2024
AcasăSPECIALEXCLUSIV Sorana: „Cel mai puternic sentiment pe care îl au oamenii este...

EXCLUSIV Sorana: „Cel mai puternic sentiment pe care îl au oamenii este dragostea“

În primăvara acestui an, Sorana, fostă participantă la „Vocea României“, a debutat în industria muzicală cu melodia „Poveşti“, care a fost lansată alături de un videoclip inedit.

sorana interviu dragoste pijamale

A urmat în vară o colaborare cu Adela Popescu, după care în toamnă Sorana a lansat un nou single cu videoclip, „Pijamale“.

Artista ne-a acordat recent un interviu în cadrul căruia a vorbit despre piesele ei şi despre colaborarea cu Adela Popescu, dar ne-a mărturisit şi când va lansa următoarea melodie.

TrăieşteMuzica.Ro: Ai lansat recent melodia „Pijamale“. Care este povestea din spatele ei şi a versurilor?

Sorana: „Pijamale“ este prima piesă pe care am compus-o. Fostul meu iubit îmi cânta într-o seară la chitară şi am făcut pe loc prima strofă şi refrenul. Cel mai frumos pentru un compozitor este când o melodie vine la el. Pur şi simplu te fulgeră o idee când treci strada, când mergi să faci cumpărăturile. În cele mai random momente, vin spre mine bucăţi de poveşti pe care le transform în piese.

„Pijamale“ este o piesă de dragoste, dar nu despre dragostea perfectă de la început, ci despre o relaţie dintre doi oameni care încă se iubesc, dar nu se mai suportă, în acelaşi timp. Ştiu că toţi trecem prin asta. La început, totul pare de vis, fiecare trece cu vederea defectele celuilalt, dar, cu timpul, nişte mici lucruri încep să te deranjeze la persoana de lângă tine şi aceste lucruri devin tot mai mari şi tot mai mari, până nu mai vezi altceva în jur decât ce e rău. În acel moment trebuie să te hotărăşti dacă iubirea e mai puternică. În piesa mea, iubirea învinge.

Piesa are şi videoclip. Cum a fost la filmări, unde au avut loc şi cât au durat?

Clipul a fost regizat de SAN, un bun prieten de-al meu şi un om cu super idei. Am filmat în trei zile diferite pentru acest clip. Totul a început de la casa unde am filmat scenele cu mine şi cele cu toboşarul Radu I. Câmpeanu, după care am adăugat alte stări şi imagini, o parte dintre ele filmate în incinta fostei fabrici Flaros.

Cum a fost pentru tine acest an, ţinând cont că ai debutat în muzică?

Acest an pentru mine este ca o scară pe care am început să urc. O scară care merge spre cer şi eu sunt încă la baza ei, mă uit în sus şi mă întreb dacă o să fie greu, dacă o să ia mult până o să ajung unde îmi doresc, dacă o să am forţă să parcurg acest drum, dar îndrăznesc.

Prima mea piesă, „Poveşti“, a fost prima treaptă pe care am pus piciorul, după câţiva ani de căutare şi aşteptare. Piesa Adelei Popescu, numită „Ai curaj“, a fost prima colaborare pe care am făcut-o cu un artist, adică încă o treaptă, şi acum, „Pijamale“. Scopul meu este să ofer oamenilor muzică frumoasă şi poveşti care să le trezească sentimente, poveşti care să rezoneze cu poveştile lor.

sorana interviu exclusiv pijamale

Tema principală a pieselor tale este dragostea. Te gândeşti să cânţi şi despre altceva?

Am lansat abia două piese şi compun de un an şi jumătate. Cred că cel mai puternic sentiment pe care îl au oamenii este dragostea. De aceea, majoritatea pieselor compuse surprind acest sentiment sau lucruri care derivă din el.

Am scris piese care nu au legătură cu dragostea, pentru că-mi doresc să motivez oamenii să fie mai buni cu ei, să aibă mai multă încredere în ei. Am început să scriu astfel de piese ca să pot să trec eu peste nişte lucruri din trecut şi mi-am dat seama că şi alţi oameni s-ar putea asocia cu ele. Nu vreau să scriu mai mult despre asta, pentru că vreau să las muzica să vorbească de la sine.

Care dintre melodiile tale îţi este cea mai apropiată de suflet?

„Pijamale“ este cea mai dragă piesă a mea, pentru că marchează momentul în care am decis că vreau să fiu compozitoare. E momentul în care mi-am dat seama că dacă nu faci cu mâna ta, nu face nimeni pentru tine. Toate melodiile pe care le compun îmi sunt dragi, pentru că sunt bebeluşii mei.

Ai colaborat cu Adela Popescu. Alături de ce alţi artişti ai mai vrea să cânţi?

Colaborarea cu Adela Popescu a fost foarte plăcută. Ea este o persoană foarte drăguţă, Balanţă, ca mine, şi ne-am conectat din prima. Îmi doresc să colaborez şi cu alţi artişti, n-aş vrea să spun însă cu cine.

Ce planuri ai pentru acest sfârşit de an?

Având în vedere că nu mai este mult din an, nu cred că mai apuc să lansez încă o piesă, dar cred că la începutul lui februarie o să lansez următoarea mea melodie. Am adunat multă muzică în acest an şi jumătate, de când compun, şi vreau să o dau oamenilor.

Iulian Ioncea
Iulian Ionceahttps://www.traiestemuzica.ro
Cu o experiență de aproape 10 ani în presă, Iulian Ioncea a debutat la ziarul Adevărul de Seară în anul 2009. După câteva luni, a făcut pasul către ziarul Adevărul, iar în anul 2012 s-a mutat la site-ul eva.ro. În 2013 a pus bazele site-ului trăieștemuzica.ro, iar peste doi ani ocupa și funcția de PR la Consiliul Concurenței. Din 2017 se ocupă și de comunicare online la Cat Music. E-mail: [email protected]

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.