O cantareata de 20 de ani va reprezenta Romania la Eurovision

Anul acesta, aplicand o strategie noua pentru a desemna vocea care va reprezenta Romania la Eurovision, televiziunea nationala s-a aliat cu casa de discuri Global Records. Selecţia nationala s-a concentrat pe identificarea celei mai reprezentative voci, evaluată de către o comisie de specialitate pe baza unor criterii precum: abilităţi vocale, interpretare, expresivitate.

Au fost trei nume pe lista scurtă: Roxen, Diana V şi Cezar Gună, castigatoarea fiind Larisa Roxana Giurgiu, cunoscuta publicului dupa numele de scena “Roxen”.

Se poate spune ca Roxen este o aparitie interesanta in peisajul muzical – nascuta la Cluj, canta de la varsta de 7 ani, fiind indragostita de muzica si convinsa ca aceasta este chemarea ei. A devenit cunoscuta in 2019 cu “You don’t love me” (feat. Sickotoy) şi “Ce-ţi cântă dragostea”, piese care sunt difuzate atât la radiourile şi televiziunilor de specialitate din România, cat si in multe alte tari. Personalitate complexa, Roxen îndrăgeşte şi alte forme de exprimare artistică precum pictură, teatru, dans, literatură.

Vreau să fiu scânteia aia care aprinde o flacără în viețile altor oameni. Vreau ca toți să încerce să facă asta. Lumea ar fi mult mai bună!” – acestea sunt ideile dupa care artista Global Records spune ca se ghideaza in viata.

Facand referire la faptul ca va reprezenta Romania la Eurovision, Roxen a declarat: “În copilărie, am participat la diverse concursuri si festivaluri, insă întotdeauna mi-am dorit să fac muzică la cel mai înalt nivel și visam să cânt pe scene mari și să mă adresez publicului. Acum, sunt emoționată și provocată în același timp, deoarece simt că încep să ies deja din zona mea de confort. Dar asta îmi place, mereu m-am simțit atrasă de lucrurile noi, de provocările care au venit în viața mea. Mă bucur și sunt recunoscătoare pentru această oportunitate. În acest moment, toată energia și atenția îmi merg către Eurovision, pentru care îmi doresc să mă pregătesc cât pot de bine”.

Piesa care urmeaza sa fie interpretata de Roxen la Eurovision va fi aleasa in finala Selectiei Nationale din luna martie.

Melodia României va intra în concurs în prima semifinală Eurovision Song Contest 2020 de la Rotterdam, pe 12 mai. Vom concura in prima faza cu Australia, Belarus, Irlanda, Lituania, Macedonia de Nord, Rusia, Slovenia, Suedia, Azerbaidjan, Belgia, Croaţia, Cipru, Israel, Malta, Norvegia și Ucraina.

In ultimii ani Romania a avut rezultate sub asteptari la Eurovision. Cele mai bune clasari obținute de țara noastră a fost locul al treilea (de două ori): în 2005 la Kiev cu piesa “Let Me Try” interpretata de Luminița Anghel și Sistem, în 2010 la Oslo cu piesa “Playing With Fire” interpretata de Paula Seling și Ovi. Un alt rezultat bun a fost în 2006, cand Mihai Trăistariu ajuns pe locul al patrulea cu “Tornero”, piesa care apoi s-a bucurat de succes international.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here