VIDEO „Jocurile Foamei: Revolta – partea a doua“: lupta se schimbă, miza e viitorul

Bazat pe a doua parte a ultimului roman din trilogia de succes „Jocurile foamei” scrisă de Suzanne Collins, filmul „Jocurile foamei: Revolta – partea a doua” o regăseşte pe Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence), cunoscută tot drept „Mockingjay” (gaiţa zeflemitoare), luptând nu pentru supravieţuire, ci pentru viitor.

Afis_Jocurile Foamei - Revolta Partea a doua

Filmul duce mai departe emoţia şi acţiunea din primele filme ale francizei, cu scopul de a închide cercul transformării lui Katniss, din fata prinsă într-un coşmar distopic, în liderul care schimbă o naţiune.

„În acest film, Katniss îşi ia viaţa în mâini şi merge să-i ceară socoteală preşedintelui Snow. Filmul se conturează pe măsură ce pătrundem adânc pe străzile Capitoliului, închizând cercul deschis odată cu prima venire a lui Katniss aici, în primul film al seriei. De data aceasta avem parte de mai multă acţiune, mai multă emoţie şi, cel mai important lucru, de o finalitate”, spune regizorul Francis Lawrence.

Al patrulea film din franciza Lionsgate, care este deja un adevărat fenomen internaţional, o regăseşte pe Katniss (Jennifer Lawrence) în Districtul 13, în timp ce în Panem se declanşează războiul. Ea are de înfruntat nu numai forţa preşedintelui Snow (Donald Sutherland), ci şi apocalipsa din Panem.

Împreună cu cei mai apropiaţi prieteni ai ei, printre care şi Gale (Liam Hemsworth), Finnick (Sam Claflin) şi Peeta (Josh Hutcherson), Katniss îşi asumă dificila misiune de a-i elibera pe locuitorii din Panem. Ca un adevărat lider, ea pune la punct şi asasinarea preşedintelui Snow, care e din ce în ce mai obsedat de ideea de o distruge.

După toate jocurile şi focurile prin care a trecut, Katniss are de înfruntat acum capcane mortale şi duşmani care depăşesc orice provocare a imaginaţiei.

„În primele trei filme, Katniss se comportă de parcă altcineva a scris scenariul vieţii ei. În filmul final ia decizii: Snow trebuie să moară şi asta e datoria ei. Vezi personajul în complexitatea lui, pe deplin realizat”, spune producătoarea Nina Jacobson, care a lucrat la întreaga serie.

„Scenele de acţiune sunt incredibile. Unele au fost foarte dificile, dar a meritat efortul, filmul arată fantastic”, spune Jennifer Lawrence.

De exemplu, una dintre cele mai tari scene dezvăluie Capitoliul aşa cum nu l-aţi mai văzut până acum: oraşul odată somptuos e măcinat de apocalipsă. Întreaga metropolă se transformă într-o adevărată arenă, parcă mai reală decât orice construcţie ridicată pentru Jocurile Foamei.

Regizorul seriei şi designerul de producţie Philip Messina au ieşit din platourile de filmare din Atlanta, în căutarea locului perfect pentru a filma scena distrugerii Capitoliului. Cei doi au profitat din plin de arhitectura istorică şi futuristă din Germania şi Franţa, reuşind să dea scenelor apocaliptice amploarea dorită. Conacul imens în care locuieşte preşedintele Snow se află în Versailles, lângă Paris, şi este o clădire impunătoare ridicată în 1903.

„Jocurile foamei: Revolta – Partea a doua” este regizat de Francis Lawrence după un scenariu de Peter Craig şi Danny Strong, adaptare după romanul scris de Suzanne Collins.

Din distribuţie fac parte Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Elizabeth Banks, regretatul Philip Seymour Hoffman, Jeffrey Wright, Willow Shields, Sam Claflin, Jena Malone.

Pelicula este produsă de Color Force al Ninei Jacobson, împreună cu Jon Kilik. Romanul care stă la baza filmului este al treilea din trilogia scrisă de Suzanne Collins, care doar în Statele Unite a vândut peste 65 de milioane de exemplare din carte.

Filmul „Jocurile foamei: Revolta – Partea a doua / The Hunger Games: Mockingjay – Part 2” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 20 noiembrie 2015, fiind distribuit în format 3D, IMAX 3D şi 4DX.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here