VIDEO Liam Neeson, în rolul generalului american Douglas MacArthur în producția sud-coreeană „Operation Chromite“

Actorul nord-irlandez Liam Neeson va interpreta rolul generalului american Douglas MacArthur în filmul ‘Operation Chromite’, coproducție sud-coreeană despre un episod al războiului din Coreea, anunţă Agerpres.

liam neeson operation chromite coreea de sud

Produs de compania Taewon Entertainment, ‘Operation Chromite’ este regizat de Lee Jae-han după un scenariu al lui Lee Man-hee, amândoi având experiență în realizarea filmelor cu tematică de război după succesul ’71: Into the Fire’.

‘Operation Chromite’ pune în scenă actele de eroism ale parașutiștilor coreeni în timpul misiunii ‘X-ray’ care a precedat operațiunea de debarcare în portul strategic Incheon din 15 septembrie 1950 a pușcașilor marini americani, denumită tocmai Operațiunea Chromite. În acest fel s-a reușit spargerea liniilor de comunicații nord-coreene și atacarea nord-coreenilor din ambele direcții, operațiunea schimbând cursul războiului.

‘Intenționăm să începem filmările la sfârșitul lunii septembrie, costurile de producție vor fi de peste 12 milioane de dolari’, a declarat șeful companiei Tawon, Jeong Tae-won pentru agenția Yonhap. La 15 septembrie, data aniversării pentru debarcarea de la Incheon, va fi organizat un eveniment de promovare a filmărilor.

Filmările vor avea loc în Coreea de Sud, iar premiera filmului va avea loc în 2016, a declarat un purtător de cuvânt al companiei de producție pentru revista Variety.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here